torsdag 8 december 2011

Fint!

3 kommentarer:

 1. Och så kommer jag in och är lite tråkig. Har sett filmen på facebook och tycker visserligen att den är jättegullig... men att de försätter barnet i en totalt livsfarlig situation. Även den allra lugnaste snällaste häst kan ju bli skrämd.

  Fast nu i efterhand när man ju vet att det gick bra är den förstås fin :)

  SvaraRadera
 2. Vintertass: Den har något. Påminner mig om när jag var lill liten, och hängde med när syrran red ponnyridning. En av ridlärarna i stallet måste ha sett min drömska blick, för hux flux satt jag på stallets största häst i hans box. En enorm skimmel, svenst halvblod. Jag var galet liten med minns det som igår. Hästen hette Mercurius. Min dag var gjord!

  mossfolk: Håller med om att filmen inte hade varit lika fin om barnet blvit nedmejjad eller trampad. ;)

  Modern bör ju haft ganska koll på både häst och miljö, får man hoppas. Och som med alla djur och livet i stor är det ju sällan saker är 100-procentigt förutsägbara. Man får tro att modern gjorde det hon ansåg vara säkert för sitt barn.

  Men samtidigt, bör det väl ändå vara mer riskabelt att låta sitt barn börja rida över huvud taget (trots hjälm och säkerhetsväst) på främmande ridskolehästar, egentligen...? Med tanke på farter i kompination med fallhöjd samt risk för att barnet blir biten, trängd, trampad och sparkad.

  Alltså mindre riskfyllt att låta ett litet barn leda sin egna megatrygga häst, som man känner utan och innan, än att låta sina barn rida okända hästar, och vistas kring dem, som jag uppfattar som en ganska socialt accepterad "fara" att utsätta sina barn för.
  Vad anser du?

  SvaraRadera