torsdag 10 februari 2011

Tävlingslydnad

Igår var andra tillfället av en Tävlingslydnadskurs som jag och Norma har hoppat på. Momenten skall betas av, benas upp, tränas och det är megakul!

Jag känner att det egentligen är en kurs för MIG, eftersom att när jag gör rätt gör Norma rätt, och hujeda vad mycket JAG måste träna... Ord som kroppskontroll och tydlighet snurrar runt i huvudet...När jag igår för första gången presenterade Apporten för Norma trodde hon liksom att det var Apporten som var belöningen, kursledaren sa något om bytesmedveten. Men redan i går och idag har hon börjat förstå att den bara är vägen till belöning.

Kursledaren sa också att Norma nog hade hållit på med karate om hon varit en tvåbening, så det kanske passar henne ganska bra att hon heter Ninja i andra namn... :-D

Jag har många gånger fått höra att jag skall vara glad, eftersom det är lättare med en hund med mycket egen motor, snarare än en hund som man måste "jobba upp", och jag känner att jag nog är relativt bortskämd med den motorn och entusiasmen hos Norma, lite diplomatiskt så där... ;)

4 kommentarer:

 1. Jag känner igen det - att kursen är till för en själv egentligen varje gång jag och hundarna har gått kurs.
  Kram på er och lycka till på kursen i fortsättningen!

  SvaraRadera
 2. Christina: Jag förundras över hur en gest, en hållning, en belöning i rätt sekund osv osv kan ha så stor inverkan! Jag är så imponerad över kursledaren, hon ser ALLT! Både hos oss och hundarna! Dressyrkurs för hundägare... ;)

  SvaraRadera
 3. Så jättekul med hundkurs! Jag vill också. Det vill inte Lurvig så vi har slutat med den biten. Han tycker nog att han är gammal och vis och att matten kan träna själv om hon nu tycker att det är så skojigt. Själv kan han ligga vid sidan och titta på undertiden ;)

  SvaraRadera
 4. mossfolk: Och ibland kan jag tänka: "va skönt det vore med en hund som kunde komma in i ett träningssammanhang med andra hundar som bara var cool och passiv utan 3000 förväntningar liggandes vid sidan av... :)En annan sak som vi Måste öva på förresten... Det är faktiskt riktigt roligt att träna så du får helt enkelt övertyga Lurvig! ;)

  SvaraRadera