fredag 18 februari 2011

Dop

För en tid sedan gästade vi ett dop Östersunds Stora kyrka. Ett mycket fint dop.

Bebisen som är fångad på fotografierna nedan är dock inte huvudperson för dopet, utan vår bordsdam...

Hemvägen ägnades åt lite nördfotografering... Det var en fin kväll.

4 kommentarer:

 1. Du har verkligen utstrålning, tänker jag när jag ser bilden på dig i bilen :-)
  Bordsdamen var det heller inget fel på ;-)

  SvaraRadera
 2. Hrligt med lite festligheter mitt i vintern! Är väldigt glad att vi har vänner som valt att döpa sina barn så att jag har fått gå på ett och annat dop även om vi valt att inte döpa våra egna barn - för det är en väldigt fin cermoni!

  Hur känns det med nya kameran förresten? Är den till belåtenhet?!

  SvaraRadera
 3. Vilka fina bilder!
  Ska ta och göra nåt fint med mina bilder på dig och lilla I.

  SvaraRadera
 4. Christina: Tack, blir smickrad :). Man har sina moments, och andra... ;) Den lilla bordsdamen förgyllde verkligen fikat efter dopet.

  metamorphosis: Jag tror många vill döpa sina barn i en kyrka och använda sig av de "ritualer" / "kulturella betingelser" / "välkända traditionsmönster" som försekommit i så många århundraden. Skillnaden idag är väl att dessa ritualers innebörd, dvs bli upptagen i den kristna församlingen, och få komma till himlen när de dör (om jag tolkat det rätt) inte känns lika aktuell för många männiksor idag, som det nog gjorde förr. Samtidigt vill de använde de kristna rummet, ritualerna och personlen för att kunna utföra denna handling. Och jag håller med dig,,, det är en fin "tradtition"! Jag är ju själv gudmor åt världens vackraste plutt, så jag bör nog börja skicka henne lite kristen information som det är tänkt... ;)
  Med kameran är jag väldigt nöjd! Nu gäller det "bara" att komma förbi autoläget! :-D

  Sara: Håller med, din familj gör sig bra på kort! Tänkte ta och krympa ihop några av bilderna och maila över dem till dig. Får se när andan faller på. är nyfiken på att se dina alster också!

  SvaraRadera