måndag 28 februari 2011

Projektet övervåning fortskrider.

Sista tiden har mer tid ägnats åt att komma framåt i projektet övervåning. Sist jag skrev om detta så hade de flesta spånskivelager kommit på plats.

Sedan dess är nästan alla takstolar förlängda. Detta görs eftersom vi måste få in ett tjockare lager isolering än vad som fanns tidigare. Innan vi påbörjade rivandet av taket för att öppna upp mot nocken, så fanns ett "vanligt" tak med sågspån på övervåningen.

Igår började jag skära till isoleringsrämsor i varierande storlek för att plutta in de glipor som finns i de bräddade takstolarna.

Blivande sovrum.

Blivande vardagsrum.

Dessa vackra spegeldörrar har vi räddat från ett gamalt hus som nu är rivet utanför stan. Jag tänkte just påbörja en renovering av dem då de skulle utgöra ingångar till våra kommande "gå-in-garderober", i den ena delens kattvindar.

Dessvärre upptäckte vi nu att de är för breda för att placeras mellan de bärande balkarna som finns där nu... :(

Under tiden Anders jobbat på med takstolar har jag börjat med slipning av denna dörr, som skall sitta mellan vardagsrum och sovrum. Den var tidigare placerad på nedervåning, men där är det numera igenbyggt.

När taktolarna är färdiga fortsätter i med att förlänga väggarnas reglar, då vi även där skall få plats med en ökad mängd isolering.

Jag ser att vi inom en snar framtid kommer kunna påbörja isoleringen! :-D

6 kommentarer:

 1. Vilket projekt. Vi har ägnat en del tid åt att hjälpa vänner med sin övervåning. Jag har lärt mig ungefär hur mycket som helst... framförallt att det är mycket mycket mer jobb än man tror.

  SvaraRadera
 2. Ser spännande ut. Det är bra med isolering...:)

  SvaraRadera
 3. Så fint ni kommer att få det när det blir klart. Det är en sån känsla med ett eget boende, att man kan slå ut väggar och göra vad man vill, utan att fråga om lov.
  Och vad man lär sig!

  SvaraRadera
 4. mossfolk: Typ exakt så, mer jobb, och tar lääääängre tid än man tror. Och underbart när man är iland, men dryyyygt dessförinnan (vissa dagar). Snällt av dig att hjälpa vännerna. :)

  Panne: Isolering är grejer det! :)

  Christina: Tror också att slutresultatet kommer bli kalas, vill typ ha det nu, helst igår... Det är på många sätt skönt att äga sitt eget hus. Många fördelar som inte går att uppnå i en hyreslägenhet.

  SvaraRadera
 5. Emma jag kom på en sak. Jag tror vi har två smala dörrar ståendes här, som inte hör till huset. De är inga riktiga dörrar, utan mer tillhörande skrubb eller större skafferi eller så. Men jag har för mig att det är spegeldörrar av enklare slag. Kom och kolla in dem, de kanske kan vara något till er kattvind?

  Kram

  SvaraRadera
 6. Jeanette: Efter att nu ha spanat in dessa dörrar och märr dem tror jag de kommer passa ypperligt. Kanske ni har någon bra dörröppning för dörrarna i detta inlägg? Tack för omtanken! <3

  SvaraRadera