onsdag 9 februari 2011

Krogvaktspennalism!

Har nyss pratat med en väninna som berättade att hon och kompisen skulle gå ut på en krog i Stockholm. Dock nekades de att komma in då hennes kamrat haltar. Dörrvakten hänvisade till att kamraten var för full.

I mitt liv har det hänt liknande incidenter åtskilliga gånger.

En gång nekades en vän att komma in på en krog nere vid strömmen, eftersom han var för full.. Till saken hör att han led av pollenallergi under denna period och var därför rödögd, men han var också NYKTER då han var chauför för kvällen!

En annan gång på en krog vid medis kom helt plötsligt min kompis fram till vårat bord. Han ställde ifrån sig sin första öl för kvällen och talar om att vi måste lämna stället eftersom han blivit utkastad. Varför då frågar jag halvt chockad? De påstår att jag är för full svarar min vän, som är något hjulbent...

Vid ett annat tillfälle nekades en annan kompis att komma in på krogen, även denna gång med förklaringen att han var för full. Han var helt nykter, men bar en del smink...

Gemensamt för alla dessa incidenter är att
1. De har alla skett i Stockholm
2. Dörrvakterna har varit otrevliga, oresonliga, blivit överbevisade men fasthållit sin ståndpunkt på ett myckte sarkastiskt sätt.
3. Personerna i fråga har INTE VARIT FULLA.
4. Det har handlat om vanliga krogar utan någon uttalad dresscode eller liknande.

Detta gör mig så förbannad.

Kan man som skelögd Stockholmare, överhuvudtaget delta i stadens uteliv, utan att bli utkastad redan i kön som odiskuterbar fyllskalle?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar