onsdag 7 april 2010

Vårblommor

Nu har äntligen de första ödmjuka vårblommorna orkat spira fram ur marken. Dessa söta exemplar växer i mina svärföräldrars rabatt nära stan. Det ser ut som att vår by ligger lite efter i säsongen i förhållande till stan. Men den som väntar på något gott...

Apropå påskliljor,,, är det ju tänkt att de skall blomma under påsken. Och när jag letar i mina barndoms minnens gömmor så ser jag en bild av min farmor Asta och farfar Malte sittades på vår framsida med vårsolen i ansiktet och med påskliljor i rabatten bakom sig.

De körde upp från skåne och hälsade på oss ofta i påsktider i Kungsängen.

Men i Jämtland blommar de inte i påsktider. Jag återkommer när de behagar slå ut. I fjol var nämligen jag och Sara och plockade på oss dumpade lökar i en kompost i skogsbrynet i Ope. Det skall bli mycket spännande och se om de tänker titta upp eller inte!


4 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med vår! Man får så mycket mer energi! Hur är det med ljuset nu där uppe? Här känns dagarna mycket längre redan!! KRAM!

  SvaraRadera
 2. Lisa: Underbart! Ljuset har återvänt till Jämtland. Nu blir det mörkt vid ca 20:30-tiden. Inte så konstigt egentligen för om ca 2 månader kommer det vara ljust dygnet runt! :-D (under en kort tid förvisso), men det är ju nice.

  SvaraRadera
 3. Här har mina lökar börjat titta upp ur gräsmattan! Ska bli kul att se när det börjar blomma, längtar!!!
  Ha de så ses vi!

  //Sara

  SvaraRadera
 4. Sara: Härligt! Vad roligt att dina tog sig. Hade riktigt mysigt på vår lökhittar promenad i fjol. Minns även att vi hittade pärlhyacinter. Väntar med spänning!

  SvaraRadera