torsdag 29 april 2010

En tripp till Norge

Jag har varit i Norge ett par dagar. Vi i klassen åkte över för att besöka vår Högskola http://www.hint.no i Steinkjer. Det har varit information och föreläsningar i plugget på dagarna, rundtur på eftermiddagar/kväll och samkväms-prat-prat-prat nattetid. Var riktigt trött idag när jag kom hem.

Det var ljuvligt att se hav, runda strandstenar och känna doften av tång igen... :-) Norge är sagolikt vackert.
På hemvägen stannade vi till vid vattenfallet Tännforsen en bit från Åre för att spana och käka. Jag tror att vissa delar av filmen Ronja Rövardotter spelades in där. Mäktigt med vattenfall.


10 kommentarer:

 1. Det är en vanlig felaktig uppfattning att Ronja Rövardotter spelades in vid Tännforsen. Scenerna från Ronja Rövardotter är inspelad vid Ristafallet.

  SvaraRadera
 2. Yes håller med om Ronja Rövardotter Ristafallet it is ;) Men mkt fina kort Emma =)

  SvaraRadera
 3. Kan vara så, men scenerna när de står på var sin sida om ett stup är inspelade i Fengersfors, Dalsland. Lite söder om Åmål och norr om Mellerud. Jag känner en som bor där, som visade av platsen./Lars-Håkan

  SvaraRadera
 4. Spännande med de olika inspelningsplatserna för filmen Ronja Rövardotter! Nu vill jag besöka Ristafallet. Ligger det innan man kommer till Åre från stan sett? Tännforsen låg efter Åre från stan sett. En bit in på Skalstugevägen...

  SvaraRadera
 5. Vem e du anomym? :-) /Emma

  SvaraRadera
 6. Lars-Håkan4 maj 2010 00:22

  Ristafallen ligger en bit bortanför Hållandsgården, ta till vänster från E75 eller E14 som en heter numera. Åk dit medans det är mycket vatten. Under många år brukade jag åka till Norge och dyka. Varje Kristi Himmelfärdsdag bar det iväg och när man börjar komma neröver Meråkerdalen kan man se många vattenfall och även vitsippor efter vägkanterna. Du borde även göra ett besök i Rengsfallet, Valsjöbyn, Det är också mäktigt.

  SvaraRadera
 7. Lars-Håkan: Jag vet var Hållandsgården ligger. Jag vill absolut åka dit och titta. Finns så mycket naturgrejs i Jämtland att se. Häftigt med dykning, det har jag aldrig testat. Rengsfallet låter också spännande. Tack för tipsen! /Emma

  SvaraRadera
 8. Himla fina bilder Emma!! Jag lånar ett par om de går bra? Kramar Angelica

  SvaraRadera
 9. Angelica: Det går alldeless utmärkt! Kram Emma

  SvaraRadera
 10. Lars-Håkan6 maj 2010 21:26

  Ja, vi bildade 1979 en klubb i södra Jämtland som heter "Bergs Dykarklubb Storsjöodjuren". Jag vara under flera år aktiv både i vattnet och styrelsen som sekreterare och orförande. Jag har fortfarande kontakt med mina gamla kompisar i klubben. Det har inte blivit så mycket dykt de senaste åren. Norge vara alltid ett bra dykmål. Sen har jag dykt bl.a. i Eilat (Röda Havet), Maldiverna, Phuket och Mexico. Maldiverna är det verkliga dykparadiset, måste uppplevas, går inte att beskriva i ord. Men det finns även mycket att upptäcka i Jämtland också. Ha det bra, så länge.

  SvaraRadera