torsdag 20 augusti 2009

Surströmmingspremiär

Dagen började med en privatlektion på volten. Tränade på öppnor efter långsidan med en 15 meter volt mitt på lånsidan, halvhalt och sedan öppna igen på resterande del av långsidan. Gick sådär, fick inte igenom bra halvhalter först...
Tränade även på att vara STILL med handen i lättridningen. Även en del träning på att få henne att spåra på midre volt. Gick okey efter ett tag. Avslutade med galloppfattningar. Efter ett par misslyckade flängiga fattningar, där jag överdriver hjälperna och hon blir förvirrad, fick jag en visuell beskrivning av hur jag skall göra, och OJ va mycket bättre de senare fattningarna gick!!!

Senare på kvällen var vi bjudna till våra vänner i Nyby på surströmmingspremiär. Det har varit en välldans trevlig kväll, men nu kan jag ärligt säga, efter att för första gången smakat denna norrländska dellikatss att, DET INTE FÖLL MIG I SMAKEN!

Jag och Anders (som heller aldrig prövat denna sura fisk) hade med oss en hel hög med kräftor och räkor som vi kalasde på!


Öppningsdags!

2 kommentarer:

  1. Jag ska egentligen inte uttala mig eftersom jag aldrig smakat surströmming. Avskräckt av lukten försöker jag hålla mig borta :)

    SvaraRadera
  2. mossfolk: Jag förstår att man är tveksam till att smaka något som luktar så illa!
    Jag hade fått berättat för mig att det inte skulle smaka som det luktar. Jag upplevde att det var just var vad de smakade! Som lukten alltså! Men nu kan jag med gott samvete avböja surströmming, för nu VET jag hur det smakar!

    SvaraRadera