tisdag 11 augusti 2009

Ägg

Har börjat köpa närproducerade ägg av vår gode granne. Kul att veta att hönsen har bästa tänkbara tillvaro med bästa tänkbara mat och omvårdnad!

Anders och jag blir mer och mer sugna på att införskaffa egna höns. Kanske till våren!
Avslutar med en bild Anders tog idag efter jobbet. Vi har ett samtal, Anders sitter på en stol och jag ligger i gosposition med hundarna :-)

5 kommentarer:

 1. Vi köper också ägg från en granne i byn, och det är verkligen en otrolig skilnnad mot köpeäggen (alltså de massproducerade).
  Man slår två flugor i en smäll, man mår bra av att veta att hönsen har det bra och sedan SMAKEN!!!! :)

  Gullig gosbild :)

  SvaraRadera
 2. Härligt att kunna äta äggen med riktigt gott samvete! Om /när vi flyttar ut på landet har jag bestämt att vi ska skaffa några getter och ha på vår tomt. :-)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Christina: Jag håller med dig om att dessa ägg smakar bättre!

  Dark and twisted: Getter är balla, fast jag och Anders är nog mer inne på får. Vi har hört några saker som kan vara till getens nackdel. De skall tydligen vara duktiga på att smita ut, de gillar tydligen och hoppa och folk har berättat om getter som hoppat upp på bilhuvar. Och dels luktar de väääldigt mycket GET!!! :-) Jag tror fårkött är godare än get också...

  SvaraRadera
 4. När jag jobbade som ridlärare fick jag alltid ägg från en elev som hade höns hemma. Inbillade mig att det var riktig skillnad, inte bara när man åt dem som de var (eller ja, kokta eller stekta förstås) utan även att de gjorde skillnad när man bakade.

  Hundarna ser inte helt missnöjda ut med den där gospositionen :)

  SvaraRadera
 5. Mossfolk: Jag instämmer. Dessa ägg är godare! Tror inte det är inbillning.
  Hundarna är riktiga KELHÖNOR (som min pappa brukar säga... ) :-)

  SvaraRadera