lördag 4 april 2009

Norge!

Igår hoppande jag och Anders på en buss som avgick 07:00 från Östersunds busstorg. Den tog oss över Skandinaviska väckbergen via Skalstugevägen till Norge och Steinkjer.!

JILU; Jämtlands läns institut för landsbygdsutveckling skall tillsammans med HiNT; Högskolen i Nord-Tröndelag göra ett sammarbete. Nämligen en utbildning i "Husdyrfag - velferd og produksjon"
Första året kan läsas här i Jämtland i höst...

I alla fall så var det jätte bra att JILU och HiNT ordnade denna bussresa så man fick mer kött på benen. Bilden nedan har jag nallat hos www.naturbruk.no och föreställer Maere, 1 mil från Steinkjer.

Maere är ett jordbruk med "det senaste" och bedriver utbildningar och forskning och massor med spännande saker! Vi besökte även Maere igår eftersom en del av undervisningen sker där! Maere hade nybyggda GIGANTISKA växthus. I ett av dem hade de vinterodling med tomater. Tomater från golv till tak och doften! Sommar!!! Jag tror min kompis Kerstin skulle tyckt det var spännande i Maere!

"Med finger'n i jorda og hodet i framtida" www.hint.no


Sen var det ju såklart jätte roligt att åka till Norge! Jag har aldrig tidigare varit i Norge. Våren hade kommit mycket längre! Endast några enstaka snöhögar låg kvar på sina ställen, men annars var marken bar! Häftigt vad golfströmmen kan åstadkomma trots att vi ligger på ungefär samma bräddgrad!
Skalstugevägen var också en häftig upplevelse. Man kom liksom ovanför trädgränsen på sina ställen! Och i och med snösmältningen så var det ju minivattenfall lite här och där!

Resan tog hela dagen och vi var tillbaka i Östersund vid 19:30 tiden. Anders föräldrar var snälla och passade hundarna. När vi hämtade dem såg jag spår av bogblad på golvet! :-)

2 kommentarer:

  1. Vad härligt det låter!! Har ni snö kvar där du bor? Vart bor du förresten? :)

    SvaraRadera
  2. Dark and twisted!:
    Jo det var en rolig tripp! Här i Jämtland är det ganska mycket snö kvar. Har varit plusgrader några dagar nu så en del har smält bort, men fortfarande ganska mycket kvar... Vi bor i en liten by som Norderåsen. Byn ligger 3.5 mil norr om Östersund. Vi bodde tidigare på Frösön, men för nästan precis 1 år sedan var vi på visning i vårat hus! Snart har vi alltså bott här i 1 år! Vi trivs jätte bra! Ursprungligen kommer jag från Kunsängen. Persa är härifrån Jämtland.

    SvaraRadera