tisdag 28 april 2009

-Himlen ler i Vårens ljusa kvällar-

Denna kväll var så breath taking vacker. Efter jobbet var vi ute och stökade och jag njuter så kolosalt av att vara utomhus och fixa efter månader av att ha varit "insnöad"! :-)

Jeanette och David www.wannstrom.se (de som flyttat till Norderåsens stationshus), gav oss ved idag som Anders tog itu med.

Framtinad Amazonen under "gelnbrua" (betyder bron upp till logen på Jamtska):-) Bästa skolan för att lära sig Jamtska är att jobba på Granngården!

Denna oöppnade uppsvällda surströmmingskonserv hittade jag under en buske när jag rensade... Är ganska nojjig att den skall spricka...

Jag är ingen van surströmmingsätare. Har faktiskt aldrig smakat, eller ens varit i närheten av surströmming. Detta till trots skall jag ju vara med och anordna Norderåsens årliga surströmmingsafton i sommar! ujujuj...

Jag gjorde som jag brukar och googlade på Röda ulven och fick då fram att en Gösta Hanell köpte namnet 1945 och att Röda ulven är det mest sålda surtrömmingsmärket i Sverige. En del av framgången bestod /består i de helt täta förpackningarna... Tur för oss kanske!... ;-)

5 kommentarer:

 1. www.wannstrom.com om jag får be ;)

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker bild på himlen! Men fy för surströmming. Jag har visserligen aldrig vågat smaka, det räcker med lukten... :)

  SvaraRadera
 3. Föresten, tack för att ni hjälper oss bli av med bråte (ved) från våran tomt.

  SvaraRadera
 4. Ha ha, värsta delikatessen kanske med en bortglömd burk från 70-talet?

  Den måste man nog öppna utomhus ;)

  Uvva, vilka vackra himlar!

  SvaraRadera
 5. David: sorry för hemsidemissen, och tack för jätte fin ved!

  mossfolk: jag har inte ens kännt lukten, men man har ju hört hur folk anser att det luktar skunk...

  Christina: ja, kanske ska försöka sälja den på tradera! ;-)

  SvaraRadera