tisdag 4 november 2025

Ett enda bröd

Kanske beror det på att jag växte upp med Leksandknäcke då det var det bröd som min barndomsvän Viviannes Brasilianska mamma Neide ALLTID hade hemma, och jag spenderade mycket tid hemma hos dom. 

Om jag bara fick välja ett enda bröd att äta för resten av mitt liv så skulle jag välja Leksands normalgräddade knäckebröd. Jag har testat brungräddat men jag personligen, föredrar normalgräddat. Jag tröttnar aldrig!

Trots dess få ingredienser (fullkornsrågmjöl, vatten, jäst och salt) tycker jag det smakar så himla gott. Till typ allt! 
Med en en stark prästost, 
eller keso, avokado plus örtsalt, 
ägg och kaviar, 
en getost och marmelad, 
Sill,
Korv,
Diverse olika grönsaker, 
Honung, 
Salami plus brieost, 
Julskinka och en god senap, 
en gubbröra,
en rödbetssallad. 
Eller helt enkelt bara en knäckemacka med smör. 
Allt smakar bra på Leksandsknäcke! 

Leksand knäckebröd AB har bakat bröd sedan 1800-talet och använder bara svenska ingredienser. Till största delen används råg och den kommer från så lokala producenter som möjligt. Deras knäckebröd innehåller bara svenska produkter och inga konstiga tillsatser. 

Dessutom, som grädde på moset, är det väldigt bra pris på detta bröd. 

Hos oss finns alltid Leksandknäcke hemma


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar