lördag 23 april 2022

Nya billiga dyrprylar

När vi flyttade till huset för 14 år sedan var spisen kaputt. Vi hade då turen att få överta en prima 70-80 talsspis från vänner som monterade ner ett gammalt kök från sin övervåning. Den spisen som stod i extraköket flyttade hem till oss. 

Den har varit så bra och jag gillar ju verkligen gjutjärnsplattor. Så när vår spis nu visade tecken på att kasta in handduken såg jag att det fanns nya spisar med gjutjärnaplattor att köpa. Men så höll jag samtidigt koll på (som vi båda alltid gör) begagnadmarknaden. Några spisar missade vi men så hade jag turen att vara först i kön på en fin begagnad spis som revs ut för att säljaren skulle in med ett nytt kök i sin lägenhet I stan. Lite sliten vid knapparna och Anders beställde en ny väggkontakt samt ett nytt reglage. Annars är den så fin och fräsch. Gissningsvis kanske den är från 00-talet? 

Vi hade även spanat ett tag på en plattv till sovrummet. En person la ut en blänkare om en tv med rätt tumm men trasigt väggfäste för en tid sedan. Inget som spelade någon roll för oss då den sitter uppskruvad på en planka i en garderob. 

En annans sak som vi tänkt byta ut är badkaret. Så när vi äntligen fick vi sälja det äldre, stora, tunga gjutjärnsbadkaret som förvisso var vackert men inte riktigt optimalt för våra behov. Så slog vi istället till på ett lite mindre vanligt porslinsbadkar, även det begagnat. Eventuellt också från 00-talet? 🤔

Plussar man ihop priserna och drar bort summan från det äldre badkaret vi sålde så kostade oss vår nya spis, det nya badkaret och plattvn till sovrummet tillsammans 450 kronor.  

I love secondhand! Av så många anledningar. ❤🙏



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar