tisdag 19 april 2022

När barnen själva får välja

Igår var det måndag och Annandag påsk. Sista lediga påsklovsdagen innan tisdagens jobb och förskola kickar igång igen. 

Solen strålade från en klarblå himmel. Många plusgrader och fågelkvitter. Vi frågade barnen vad de ville hitta på. Jag hintade lite om slalom. Anders hade en tanke om att bygga fågelholkar med barnen. Och i vilket fall kändes det som en dag att spendera utomhus. 

Vad ville då barnen? Jo, badhuset inne i Östersund! Helt eniga och väldigt tydliga. Och faktiskt ett bra och roligt förslag. Det var länge sedan vi var på badhuset tillsammans. 

Vi packade lite matsäck, slängde ner badkläder och hoppade in i bilen. Dagny har länge varit sugen på att åka de tre längre vattenrutschbanorna som finns på Storsjöbadet men har varit för liten. Vi visste inte att man kan åka vuxen och barn tillsammans på de stora gummidäcken. Men så var det äntligen dags att testa den långa gröna vattenrutschbanan. Hon var fullkomligt lyrisk och vi fick springa upp i tornet och åka måååånga gånger! 

Efter timmar med bad varvade vi ner med dusch och bastu med ett varsitt barn innan vi sammanstrålade i entrén och fyllde på med lite kaka, mandarin och vatten. Efter badhuset passade vi på att besöka sopstationen i stan med vårt medhavda junk innan vi slutligen tog en omväg hem via Midskog och Fjäl med två sovande barnen i bilen.

En bra dag. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar