fredag 21 april 2017

Resa utan mål

På påskaftonen packade vi in oss i bilen och åkte ut i solskenet på en utflykt utan mål. Det blev att vi tog vänster ut på 45:an i Häggenås och sedan åkte vi mot norr, för att därefter köra österut.

Vi hamnade på en vacker väg mellan Hammerdal och Skyttmon med vatten på bägge sidor och fin natur. Väl i Skyttmon tornade pampiga träpalats upp sig till följd av att dessa tidigare skogsägare inte lät sig luras av storbolagen när det begav sig. Detta resulterade i rikedom och flotta trähus.

Efter en stund så var vi plötsligt utanför prästgården där det spökar i Borgvattnet. Vi gick inte in och hade inga planer på att övernatta men vi stannade till och kikade. Både på prästgården och på byn Borgvattnet som slingrade sig vackert intill en sjö.Därefter for vi vidare mot Köttsjön och vidare mot Hammarstrand. I Hammar'n åt vi sedan lunch innan vi påbörjade hemresan.


Vi åkte en ny väg. Nämligen den som går på andra sidan vattnet. Vi fick då skåda så vackra byar med en makalös utsikt.


I Stugun tog vi in och åkte över Mårdsjön, Greningen och kom sedan ut vid Storhögen. Där tog vi vänster på 45:an och åkte hemåt mot Häggenås igen.

Vi var inte hemma så länge innan det var dags att bege sig ner till våra grannar. Där vankades det påskmiddag och födelsedagsfirande av deras 20-åring. En fin avslutning på en skön påskafton.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar