måndag 24 april 2017

Hälsa på helg

Och så var det måndag igen och snart har en tredjedel av detta år passerat. Anders har jobbat hela helgen i vanlig ordning och jag och Dagny har promenerat med hundar och pysslat med hästar i vanlig ordning. 

En jätteskön sak är att mina längre hundpromenader har börjat kännas lite korta ibland. Jag har fått lite mer styrka och kondis vilket känns underbart! Så i helgen tog vi ännu längre promenader. Sådär att man känner sig lite mör när vi kommer hem. 

Vi fick besök av Petra. Vi skall sambeställa mask/parasit-kontroller till hästarna. Hon har kolla upp lite olika företag, vilka maskar som ingår och vad de olika testerna kostar. Förr avmaskade man både hästar och hundar på rutin men i takt med att maskar har börjat bli resistenta mot avmaskningsmedel så han man i Sverige övergått till att ägarna istället får skicka iväg avföringsprover från hästarna. I ett laboratorium undersöks sedan eventuell förekomst och mängd. Utifrån svaret får då hästägaren avmaska vid behov. Detta är verkligen klokt. Tyvärr är ju majoriteten av resten av världen extremt kortsiktiga i denna fråga. Precis som med användandet av antibiotika.  😠

Vi har även varit iväg och hälsat på kamrater denna helg. På lördagen åkte jag och Dagny hem till Hector. Vi drack kaffetåren och umgicks. På söndagen var vi bjudna till Jeanette, Mikael och Valter i Häggenås. Vi fick en god kväll med lite samkväm och spel. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar