tisdag 30 augusti 2016

Tottas Läderverkstad

Oddurs sadel har sedan en tid tillbaka varit trasig. Stora bitar har fallit bort nertill på kåporna. Även de "flärpar" under sadelkåporna som sadelgjorden träs under var trasiga. 

Så när Oddur själv dessutom lyckades ta sönder sitt nya träns så gjorde jag slag i saken. Jag ringde en läderhantverkare. 

Utöver sadellagningen hade jag två önskemål. Dels undrade jag om Totta kunde bygga om ett barninstrument i trä med bjällror till något som jag kunde fästa på sadeln när jag rider ut för att björnarna skall höra oss när vi kommer. 

Och dels så undrade jag om han kunde få till nosremmen lite roligare med exempelvis instansade mönster. Mitt önskemål var att det skulle vara lite fornnordisk och/eller keltisk stil på det eftersom jag ju har "vikingahästar". Eftersom tränsläder redan är behandlat så försvårar det somlig ny utsmyckning berättade Totta när jag var dit med grejerna. Men det var inga problem för han tillverkade en helt ny identisk nosrem från råläder men med önskad utsmyckning! : D 

Jag blev så sjuuuuukt nöjd när jag igår for och hämtade sakerna i Lit! Totta är ett lädergeni! 

För er som är intresserade tillverkar han det mesta inom läder. Exempelvis bälten. mcsadlar, gevärsremmar, mcväskor, hölster mm mm, samt tar fram saker ur personers egna idéer (som i mitt fall). 

Charismaträns med ny nosrem / nosgrimma tillverkad av Tottas läderverkstad i Lit.

Min nya björnbjällra från Tottas läderverkstad i Lit. 
Jag berättade och Thomas tillverkade efter mina önskemål.

Ett läderhantverk ensam i sitt slag. 

Björnskrämma. 

Charismaträns med ny nosrem / nosgrimma tillverkad av Tottas läderverkstad i Lit. 


Sadellagningen på kåporna och under kåporna. 
Sadeln är en syntetsadel men lagningarna är gjorda i läder. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar