tisdag 9 juli 2013

Power Bigmeet

Efter idogt skruvande av Anders så blev bilen (ford 56:a hågisen) äntligen färdig med ny motor kvällen innan vi begav oss ned mot Västmanland.

Bilen hade tidigare en Y-blocks V8 motor med tvåstegsautomat. Nu finns istället en 5,0 HO motor med insprutning från en 91:as Ford Thunderbird med 4-stegsautomat under huven. Detta gjorde bilen ungefär dubbelt så bekväm att åka i. Dessutom har bränsleförbrukningen sjunkit till ca 0,95 liter/mil! :-D

Vi for neråt och checkade in på det B&B www.stallhammarhagen.se i Sala som vi bokade för ganska många månader sedan då boenden i Västerås var totalt fullbokat. Ett mycket bra boende f.ö.

I Sala mötte vi på torsdagen upp med våra vänner och på kvällen brummade vi in till Västerås. Där gled vi runt i 56:an och spanade på bilar och människor i sommarnatten.

 
Dagen därpå besökte vi marknaden och gick och tittade på tusentals bilar på flygfältet. Middag inmundigades tillsammans i Sala, för att åka in mot stan även på kvällen och natten.

 
Med filt och liggunderlag satt vi längst vägkanten inne i Västerås och tittade och pratade.
 
På lördagen hade CKOS (Customs of Sweden) www.ckos.org en egen träff i Skultunas gamla mässingsbruk. Där fanns en hel massa urfina custombilar. Dessutom fanns där en drös med Jämtländska kamrater som också var på träffen. När bilarna väl börjar fara iväg, satte vi oss på lemmen till bagageluckan och mumsade vår medhavda matsäck. En efter en V8 brummande förbi, så vyn gick inte att klaga på.  Vi har haft en så perfekt Powermeethelg! Det var klockrent att bilen hann bli klar tack vare Anders lagom till vår roadtrip genom Sverige som startade med Powermeet i Västerås.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar