tisdag 25 juni 2013

Silver på rehab

Veterinären vi var hos när Silvers diskbråck konstaterades rekommenderade oss att hjälpa Silver med muskelbyggandet och tillfrisknandet med bland annat Hundrehab. Vi fick en remiss till ett mycket bra ställe på Frösön. Nämligen Björks hundrehab. http://www.bjorkshundrehab.se/

Idag var jag och Silver dit för ett första besök. Med oss följde min mycket hundsjukdom/rehab intresserade vän Johanna för att få lära sig mer kring sitt specialintresse.

Vi blev väl emottagna av Anna som först ville se Silver i rörelse. Vi fick gå ut på gatan och promenera fram och åter i olika tempon. Efter en stund var Anna nöjd och vi gick in i lokalen igen.
 
Väl tillbaka inomhus fick Silver bekanta sig lite med Anna, som därefter klämde, böjde och kände igenom hela Silvers kropp, ut i varje liten tåled.
 

För att Silver ska bygga kompenserade och förlorade muskler i ryggen och bakpartiet skall hon få gå i vatten. Denna vattentank fylls med vatten när hunden befinner sig i den och underlaget fungerar som ett löpband.
 
Silver, som aldrig befunnit sig i tanken tidigare, fick tid att bekanta sig med akvariekänslan och nosa runt lite.

Successivt fylldes sedan vattennivån med ljummet vatten, så att Silver skulle ha en chans att vänja sig även med det momentet.

Med lite godis som lockbete och långsam fart på löpbandet förstod Silver snabbt att hon skulle gå framåt i vattentanken.

Så småningom var vattennivån ganska hög och Silver traskade på i samma takt som löpbandet under hennes tassar.

Inga problem med vare sig vatten eller klaustrofobi för Silver! På torsdag kör vi igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar