lördag 29 juni 2013

Avslutning på agilitykursen

Vi har verkligen haft en fantastiskt rolig kurs och lärt oss massor på f4hundcenter! Så mycket skratt och så taggade hundar! Idag hade vi sista kurstillfället i denna agilityintrokurs och vi fick prova att köra två banor med hopphinder samt en tunnel.

Här är supersnabba Ronja. Hon är så snabb och fokuserad på var hennes matte gör att hon då och då råkar kuta in i både hinder och tunnelsidorna. :-D

Här sitter Norma och väntar på att jag ska ge startkommandot. Hon är också snabb och smidig som en vessla, men ibland skickar schnauzerhjärnan signaler som talar om för henne att man måste ta ett ärevarv, eller kuta lite hit och dit och lukta på gräsklipp mm. När dessa signaler inte skickas så är Norma helt suuuper, så länge benen inte är snabbare är hjärnan! :-D 

En rolig parentes med Ronja var att hon till en början var skeptisk till tunneln. Vår duktiga tränare sa att man skall låta det få ta sin tid att vänja hunden vid tunneln på ett trevligt sätt. Numera är tunneln en favorit som hon gärna springer i (och över) på eget initiativ.

Här är Polly tillika kursens stjärna. Hon verkar tänka till lite extra innan hon skenar iväg mot nästa hinder (eller förbi). För Polly och matte går banorna mer som på räls, liiite långsammare men oftast felfritt.  

 

Norma trivs hos vår agilitytränare Tolle.

kanske detta är Ronjas nya agilityblick?

Norma var utslagen efter dagens banor och däckade på baksätet i bilen ögonblickligen.
 
Denna agilitykurs gav verkligen mersmak och vi alla enades om att en fortsättningskurs absolut skall bokas in.
 
Trist när vi gör sådant som skulle vara mkt roligt att fota är att min Canon är trasig. :-( Nu har jag tillfälligt återgått till min lilla Kodak och det blir ju som inte riktigt samma sak med fotandet eftersom bilderna blir sämre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar