måndag 25 oktober 2010

Suggan blev en Cadillac!

För ca tre veckor sedan la jag ut Volvosuggan på en säljes, eller bytesannons. Anledningen till detta berodde på en rad saker. Bland annat för att jag under många år varit väldigt sugen på en jänkare. Jag tyckte dessutom att Suggan var lite halvläskig att köra. Suggan behövde även en hel del omvårdnad av karossen och detta har jag varken tid eller kunskap om att utföra. Motorn fungerade bra, men hela bilen har ju 60 år på nacken och det får man ju ha med i beräkningen.

Jag resonerade så, att får jag några förslag så är det bra, men det kändes heller inte helt fel att behålla Suggan då jag anser att en tuffare bil är svårt att finna. (Ambivalent eller vad!) ;)

Under dessa tre veckor har jag fått 45 svar! Många som vill ha mer bilder, många Sugga entusiaster, en hel del funderare, men även ett gäng med Kapitäner och Capricer. En Nova, Kingswood, Savoy, Opel admiral, El camino, Impala, Buick special, bonneville, Galaxie, Valianter mm mm.

En del av dessa bilar var i fint skick och ägarna ville ha pengar imellan, medan andra var i riktigt dåååligt skick. Dessa gick bort eftersom jag ville ha en bil att ANVÄNDA!

Några hojbytesförslag var också på tapeten, men det roligaste förslaget var en man som ville byta Suggan mot Sprit, vin och öl - det gick också bort... :-)

En specifik man hörde också av sig, han öppnade med att han inte var intresserad av att köpa Suggan, men däremot mindes han bilen från hans barndom och hade MASSOR av spännande detaljer att berätta om bilen. Han skall kolla med ursprungsägaren om denne har bilder från tiden så Suggan fortfarande var ambulans, och från 70-talet då den var nyombyggd! Av honom fick jag ryktet bekräftat att bilen ursprungligen kom från Jämtland. Närmare bestämt Bispgården, men att den sedan hamnade på Gotland. Från Gotland köpte vår vän Hjalmar bilen och därmed blev Suggan återigen en surjämte...
Det var otippat och mycket roligt att denne man hörde av sig.

Tillsist kom då detta Cadillac-bytesförslag som jag nappade helt på. Bilen fungerar, men behöver en smula omvårdnad, och den föll in under mina kriterier helt enkelt. En Cadillac Fleetwood från 1977. Den är svart och ser verkligen Mafioso ut. Och eftersom jag är en succer för maffiafilmer så passade den mig riktigt bra!

En sista översyn av motorn innan det bar iväg mot Sveg. Lite halväckligt att köra på sommar-diagonaldäck i 22 mil då föret var ganska halt bitvis. Det överlät jag till Anders... Cadillacmannen kom från Dalarna så vi bestämde att vi skulle mötas halvvägs, Därav Sveg.


När vi kom fram till macken i Sveg stod redan min svarta pärla där och väntade. Bilden är dock inte tagen på macken, men texten "Black pearl" skymtar på förardörren...

Det fanns en mycket passande textrad på bakrutan också...:-D

7 kommentarer:

 1. Skönt att ni kom hem utan missöden. Jag blev lite orolig när jag läste på fb att ni skulle åka så långt i halkan.
  Suggan var charmigare tycker jag... men den här är kanske lite mer raggaråk. Stilig grill.

  SvaraRadera
 2. Ha ha, vilket läckert inlägg!!!
  Sååå roligt att det finns fler bilnördar bland kvinnsen än jag!
  Du är minst lika tossig!
  Jisses vilken jänkare du har skaffat dig! Den här modellen måste jag googla på, jag kan inte jänkare alls.

  SvaraRadera
 3. Glömde skriva GRATTIS!!!
  Tur att du valde bort snubben med sprit, vin o öl!

  Wv blev ochapfin = och apfin!

  SvaraRadera
 4. Wow, en bil helt i min smak, mycket läcker..bra byte tycker jag.
  Om du skulle vilja byta ditt nya åk till vintervit volvo 240 så säg till :)
  Kram Svärsyrran Nina

  SvaraRadera
 5. Karin på FOX: Va snällt att du tänkte på oss i halken. Håller till viss del med om att Suggan hade mer charm, men Cadillacen är mer användbar för mig. Stor kram!

  Christina: haha, tänkte på dig och det norrländska pickuphämtningsäventyret som du skrev om! Alla bilresor kan bli lite av små äventyr. Den nya bilen är ju helt annorlunda än Suggan, men som jag skrev till Karin,så är denna cadillac mycket mer användbar för mig. Jag känner mig mycket nöjd och drömmer mig bort till tuffa och passande fälgar mm mm. Lilla Mafiosobilen... :)

  Nina: Jag tycker också bytet blev super! Fick faktiskt två "modern" volvo-bytesförslag. Jag skriver till dig det samma som jag skrev till dem; Nej tack! ... ;-) Kram!

  SvaraRadera
 6. Du är en hård kvinna Emma, men om du ändrar dig så är det bara att höra av sig /Svärsyrran

  SvaraRadera