fredag 21 maj 2010

Get-agility och en Grisabil

Igår anordnade våra lärare en avslutningsceremoni för oss studenter. Vi samlades på en ridplan i närheten av Torsta i Ås och ur en hästtransport dansar fyra glada killingfröknar. Vi blev uppdelade i lag och fick en varsin killing och skulle alltså tävla mot varandra i Get-agility. Några hundagilityekipage visade oss först banan, och sedan fick vi försöka genomföra den tilsammans med vår tilldelade get. Helt sjukt att dessa små killingar gick banan, genom slalomet, över vippbrädan och hoppade hindren! Jag har skrivit det förr och gör det igen,,, Vilka häftiga djur Getter är! :-D

Här kör mitt tävlingteam lite Get-prägling...

Lite freestyle slalom mellan Marits ben... :-D

Ett av motståndarlagen i slalomet...

Get-agility tyckte både Östersundsposten och Länstidningen var en spännande sak så båda tidningarna var på plats och gjorde repotage.
Länstidningens repotage och film kan ni se och läsa här:
http://ltz.se/nyheter/krokom/1.2042353-fartfyllt-killingrace-pa-rosta

Efter agilityn blev vi bjudna på en utsökt måltid och det hölls lite tal och några visor blev sjungna, eller skrålade kanske... :)

På kvällskvisten tog jag och Anders en tur i Suggan som har sovit hela vintern. Hon brummade så snällt igång och besiktigades idag. Fick två små anmärkningar som bör vara ganska snabbfixade, så nu är hon körbar en månad framåt och troligtvis för en längre tid då hon förhopningsvis lätt kommer gå igenom ombesiktningen.

4 kommentarer:

 1. Det var sjukt kul!! :D

  SvaraRadera
 2. Ida kanske har kommit på något stort! :-D

  SvaraRadera
 3. Jag älskar getter, och jag håller på att teckna några som du vet, så jag hade velat var med på det där!
  Det ser himla roligt ut ;)

  Grattis till Suggan, och att hon klarade beskitningen, som jag och en vän kallar det för ;)

  SvaraRadera
 4. Christina: Skulle vara roligt att se de färdiga bilderna sen! Visst är de balla!!!
  Nja, hon kommer gå igenom ombesiktningen. De två nedslagen som blev idag var små och enkla att åtgärda tydligen,,, men snart,,, och nu kan vi ju köra henne i en månad iallafall till ombeskiiiiitningen! (vilket bra ord) Lika förbenat nervöst varje gång,,, ett jädrans lotteri egenltigen!

  SvaraRadera