tisdag 29 september 2009

Norge

Idag kom jag hem från Norge. Jag och min klass har varit i Steinkjer och besökt vår högsola HINT, Högskolen i Nord Tröndelag, och vår norska klass. Vi har lyssnat på intressanta föreläsningar om bl.a svinproduktion och djurkommunikation mm.

Vi har även haft en del samkväm. Våra norska medstudenter annodnade en grillkväll för oss bland annat.

Idag när vi åkte hem så låg det snö!!! över hela Skalstugevägen (vägen över Skandinaviska veckbergen mellan Norge och Sverige). Vi fick även rapport om att det snöat hemma i Jämtland.

Det är trevligt att resa bort, men sååå skönt att komma hem också!Skalstugevägen är en upplevelse i sig att färdas på!

Detta är vinterförvaring för får! Två tält där fåren bor under vintern. Samma får som betar av Åres skidbackar på sommaren och serveras på vissa av Åres resturanger! Lösningen med tälten är genial på många sätt. En ny uppfinning som har massa smarta lösningar som jag inte orkar gå in på.

På hemvägen tog vi av i Åre Björnen. Vi tänkte stanna för en kopp kaffe på det nybyggda hotellet "Copperhill". Det var mycket tjusigt, men tyvärr inte öppet. Tyckte kontrasten mellan detta flådiga hotell, och den tuffa gammbussen var kul!

Kunde inte heller låta bli att föreviga denna lilla detalj från bussen. Jag tryckte på knappen flera gånger men ingen servitris i hätta och klackskor visade sig ...

Slänger även in en bild på Normisen som valp. Hon fyller nämligen 2 år idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar