fredag 1 juni 2018

10 år som husägare

Idag är ingen vanlig dag för idag är det exakt 10 år sedan blev vi husägare! Då, för 10 år sedan var vi övertygade om att vi skulle vara klara med vårt husrenoverande på 2 år.

Idag är vi fortfarande inte klara och har slagit av på tempot en aning... Men vi har kommit så mycket längre än vad jag kunde drömma om då för 10 år sedan!

Upp och ner, passion, glöd, renoveringstorka och misströstan. Ett något utökat huslån, fantastiska snickare och nya planer som under åren växer fram.

Bitvis har det varit agasamt men jag är så glad att vi är där vi är. 
För det är just här, just nu, som jag vill vara och bo tillsammans med min familj och mina djur - 
På Gungård i Norderåsen i Jämtland. 

Bild: Knut Mayner 2008


3 kommentarer:

  1. Det är verkligen svårt att tro att det är samma hus! Finns det något ursprungligt kvar inne? Och när är det byggt från början?

    SvaraRadera
  2. Mossfolk: Huset är byggt år 1937 av paret Olle och Ester Sundberg. Därför kallas vårt ställe för "Sundberg stele" av de äldre i byn. Olle bygde en variant av ett Per-Albin torp så mycket av planlösningen påminde om det men med några egna lösningar. Bla är huset byggt på en timmerstomme som de köpte från en grannby, Grötom, och det huset / timmerstommen är betydligt äldre, drevad med mossa och lin bla har i sett när vi rivit. Drömmen hade varit att spara så mycket av det ursprungliga som möjligt (utan att för den skull bo i ett opraktiskt museum) men tyvärr är allt då nedgånget och trasigt att vi har fått riva och byta det mesta. Fönstren var uppruttna, taket läkte, grunden kvittrade, mycket av interiören var trasig, skorstenen söndervittrad, bara kallvatten, gammalt badrum utan handfat som vi märkte var fuktskador när vi rev bort det. Inga direkta vitvaror, en stege istället för trappa till övervåningen, riktigt dåligt isolerat på sina ställen. Så ja, vi har bytt det mesta, men som de gammeldagsvurmare vi är här vi ändå gjort många val som ska lite minna om en svunnen tid, utan att för den skull bo opraktiskt. 🙂

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men så kul att ni vet husets historia!
      Och vilket jättejobb ni har lagt ner!

      Radera