fredag 9 augusti 2013

Besök från Norrbotten

I några dagar denna vecka har vi fröjdats av släktbesök från Norrbotten. Det är ganska roligt att ha besök och därigenom själv ta sig tid att turista lite i omgivningarna.

Vi besökte Arvemuseet, ett teknikutvecklingsmuséum i Arvesund samt Musolles muséum i Ytterån. En man som samlade på allt möjligt av dåtidens skräp så som knappar, förpackningar, stenar, jordbruksattiraljer mm mm mm i det oändliga. Idag har ju förmålen ett ganska spännande värde, eftersom resterande dåtida människor i hög utsträckning slängde dessa saker.

Även gastronomiska utsvävningar gjordes till Tivars gård på Norderön samt den nyöppnade resturangen LITauen i Lit. Mycket god mat och trevligt på bägge ställen.

Lunchbesök på Tivars gård.

Vi hann även med ett onsdagsfika med veteranbilsklubben i Österåsen. Detta passade ju bra eftersom de norrbottniska släktingarna är lika bilentusiastiska som oss.

Sköna samtal, en hel del skratt och bara så trevligt att umgås igen! Vi ser fram emot nästa möte!

2 kommentarer:

  1. Man är ofta rätt dålig på att turista just runt omkring där man bor. Vi har försökt att satsa lite mer på det i sommar och upptäckt flera pärlor, mysiga caféer, kul mindre museer och till och med en grotta :)

    SvaraRadera
  2. Ja, det är helt klart underskattat, och på främst sommaren verkar det kunna dyka upp diverser av allt möjligt! :-D

    SvaraRadera