onsdag 10 oktober 2012

Fira

I samband med våran ettårsdag överraskade Anders mig med att ha bokat hotell i stan.

Vi for in och lämnade hundarna hos Anders föräldrar.

Det blev både trerätters, biobesök, pubdrink och när vi var nöjda gick vi bara några hundra meter, slank in genom hotellporten och kröp ned i en nybäddad säng med stärkta lakan.

När väckarklockan ringde var det bara att ta hissen ned och avnjuta den dignande hotellfrukosten innan vi återigen vandrade ut i staden. Sedan styrde vi våra steg mot Lugnvik och promenaden dit går längst Storsjöns strand. Efter gångvägen från stan till Lugnvik kan man nedanför Jamtli se över till Frösön och vår gamla lägenhet. Lite nostalgiska blev vi nog allt innan vi fortsatte.
 
Prästgatan i Östersund


Hotellet bar ett passande namn... :)

Filmen vi valde att se hade vi redan hört på ljudbok. Vi brukar nämligen lyssna på det när vi åker längre sträckor med bil. Filmen var bra, men som alltid var boken bättre.


På denna krog serveras alltid god öl av spännande sorter. Vid detta besök provade jag bla en Tjeckisk sort med smak av granatäpple.  

4 kommentarer:

 1. Christine Forss10 oktober 2012 12:22

  Hotell Emma var min första arbetsplats! Jobbade som städerska där efter studenten och trivdes som fisken i vattnet! Stod härliga Marianne i receptionen och var trevlig? :) Kram

  SvaraRadera
 2. Christine: På morgonen var det en mycket trevlig och utåtriktad kvinna som gjorde reklam för de jämtländska delikatesserna (getost och gransirap) på frukostbuffén. Kan det ha varit hon månne? :-) Hon skilde sig från mängden iallafall och gjorde intryck!

  SvaraRadera
 3. Det låter helt klart som den Marianne jag minns iaf! Mycket pondus, smal med glasögon och kort, grått hår. Hon ägde hotellet när jag jobbade där iaf :)

  SvaraRadera