måndag 22 augusti 2011

En början.


Idag var jag till skolan. Där fick jag bl.a låna denna bok som jag skall läsa in mig på till kursen "Svin og Fjörfe" som börjar imorgon. Började läsa idag, och det går faktiskt bra att läsa norska.

En del ord är ju helt annorlunda, likosm en del statliga, byrokratiska och politiska saker. Mina hyresvärdar är mycket tillmötesgående och förklarar "på en annen måte" så att jag husker vad de trenger... ;)


I kväll åkte vi till en annan stad för att ta del av en kvälls minikurs om hästmassage. Givande och lärorikt. Något av det jag fick med mig är "stretcha inte dina djur om du inte är säker på och har kunskapen om vad du håller på med", och boxvila kan vara förödande då hästar tappar så vanvettigt mycket muskler, även "de friska" liksom, och detta kan påverka en rehabilitering på ett negativt sätt. Det var ju såklart en hel massa annat intressant också.

Följande länk är till företaget som hade denna infokväll.
http://www.nht.no/


Avslutar med en bild över fjorden och utsikten som utspelar sig i början av min resa till skolan. Bor med andra ord alldeless i närheten av detta senario... :-)

4 kommentarer:

 1. Å Norge är allt ett vackert land! Vad kul det låter med kurs i hästmassage- det hade jag också velat gå.
  Ha de!

  SvaraRadera
 2. Johanna: Ja det är storslaget på många ställen här. Hoppas er kurs (infokväll) med hd och ed blir lyckad! Ni får återberätta vad som sas :)

  SvaraRadera
 3. Tyvärr blev kursen inställd pga av sjukdom, och framflyttad till nästa vecka...

  SvaraRadera
 4. Vintertass: Okey, hoppas ni får möjlighet till att gå den dagen istället.

  SvaraRadera