lördag 9 april 2011

Vardagsglädje

Steffi http://barresex.blogg.se/ har spenderat natten här. Igår inmundigade vi röding och rödtjut.
Frukosten är just avverkad och Steffi har nu tagit med sig Norma som skall få hänga med henne på både hopptävling på Tanne samt till en mjölkgård på Rödön (Steffi bor i en liten lägenhet/rum inne i fjöste intill mjölkrummet :D ) under helgen.

Skolan rullar på. Igår var vi på studiebesök hos Kronofogden, och dagen innan redovisade vi vårat senaste projekt "Affärsplanen".

Jag har också kirrat ett sommarjobb nu till sommaren. Det blir som Uska på ett äldreboende, samma som i fjol.

Grundkursen i foto inne på Medborgarskolan har nått sitt slut och sista kurstillfället var i tordags. Jag och Sofie http://misssofienyman.blogspot.com/ stack ned till badhusparken och övade efter kursen (bilderna i detta inlägg).
Därefter åkte vi lagom frusna hem till henne och drack te och pratade pratade pratade innan jag bäddades ned i kökssoffan och tillbringade natten i stan.

Badhusparken i Östersund, April 2011: I bakgrunden ses Frösön.


5 kommentarer:

 1. Snygga bilder! Var det en bra kurs?
  Vad gjorde ni för kul på kronofogden?

  SvaraRadera
 2. Emma dina bilder blev så mkt roligare än mina! Jag hade typ bara en som jag tyckte var bra. Men men man lär sig ju så småningom ;)Tack för en trevlig kväll i torsdags och hoppas resten av helgen var nice. kram kram

  SvaraRadera
 3. Grattis till sommarjobbet!

  Jag undrar också som Vintertass hur kursen var. SÅ roligt att gå en fotokurs. Kör du kompaktkamera eller stor systemkamera?

  SvaraRadera
 4. Grattis till sommarjobb. Skönt att ha det ordnat!
  Och vad roligt med fotokurs! Jag har ju liksom hamnat i den situationen att jag inte längre kan skylla på kamerans kapacitet. Dåliga bilder beror numera bara på skit bakom spakarna ;)
  Fina bilder du tagit!

  SvaraRadera
 5. Vintertass: Fotokursen var väldigt givande och grundläggande. Det var 5 tillfällen á ca 2,5 timmar. Den vände sig itll nybörjare som ville komma ifrån autoläget. Han gav oss redskapen för att komma igång och testa alla olika funktoiner, men övandet fick vi stå för själva. :). Anledningen till att vi besökte kronofogden, var att vi har träffat många duktiga småföretagare under året via utbildningen. Tyvärr går ju inte vägen spikrakt uppåt för all företag, och Kronofogdsbesöket var ett sätt att belysa problemen med företagande som inte går smärtfritt. De hade då lite tips om hur vi skulle göra om vi hamnade i det läget. De berättade om vad de gjorde också.

  Sofie Nyman: Det är nog så att man lätt blir kritisk till sina egna bilder. Vi får väl bara öva, öva öva. (som du ju redan gör). Tack själv!

  Kesu: Fotokursen riktade sig till nybörjare med digitala systemkameror. Kursen belyste grundläggande kännedom om digitalkamerans fotografiska begrepp, bildkomposition samt färglära. Övandet fick vi sedan göra själva mellan kurstillfällena. :) Det var givande och jag är nöjd!

  mossfolk: Att ha sommarjobbet klart är befriande! Du nämner samma sak som vår fotolärare. Dvs att dagens digitala systemkameror är grymma, och bristen i bilden sitter ofta i personen bakom kameran, och inte i kamerans svagheter... Men man får öva mera helt enkelt. :)

  SvaraRadera