onsdag 5 januari 2011

SkogsturTermometern visade -10 grader upp i byn. Då kan man dra slutsatsen att det är ytterligare några grader kallare nere i skogen.

Bylsade på mig ridkläder och begav mig ned till stallet. Hämtade in Guinness från hagen. Ryktade, sadlade, drog på mig hucklet och hjälmen. Red genom byn, ner till skogen, över järnvägen och sedan kringellikrok.

Vinterstigen hade drivit igen på sina ställen så det blev en hel del snöpulsande för Guinness.

Väl inne i skogen var vädret behagligt. Men när vi kom till vägen över hygget, för att inte tala om vägarna över öppna fält vi använder för att komma tillbaka till stallet så rev vinden i rejält! Det riktigt bet i kinderna så jag var tvungen att vända bort ansiktet ur vindriktningen. -10 i kraftig vind blir tusan så mycket kallare!

Guninness långa man stod som en plym runt nacken. Sista biten hoppade jag av och ledde henne för att sparka igång blodcirkulationen nere i fötterna igen.

Men ack så skönt att komma ut, och mysighetsfaktorn att sedan få komma in i det lugna stallet och borsta och pyssla med en ångande varm häst...

4 kommentarer:

 1. Åh det låter härligt trotts snålblåsten! Kan föreställa mig att det måste vara riktigt vackert att rida i ett snölandskap! Massor med Kramar

  SvaraRadera
 2. Lisa: Det är helt magiskt, och jag har haft sådan tur att på gångavstång ha dessa fina hästar som jag rider! Tack för senast, det var så skönt att vi hann ses tycker jag! Stor kram!

  SvaraRadera
 3. Jodå, jag kan nog tänka mig både det vackra och härliga... och det kalla. Höll ju själv på att förfrysa både tår och fingrar häromdagen och tycker nog att det bara är fram till det ögonblicket som allt är vackert och härligt ;)
  Skönt dock med gångavstånd hem!

  SvaraRadera
 4. mossfolk: Att sitta och frysa på häsrryggen är bara för trist. Tack och lov har jag träffat männiksor som lärt mig HUR man skall klä sig för vinterridning. Overall, täckbyxor, lager på lager, ullfrotéunderställ, raggsockar med ullstrumpor under, graningekängor mm mm. Rätt klädd kommer man långt, iallafall till ca minus 20. Men där går gränsen. Blåsten i ansiktet har jag avhjälpt med en s.k rånarluva under hjälmen, men den hade jag inte på mig eftersom det var ju "bara minus 10"... :-/ Dumt... Under vintern rider jag inte i "ridkläder". Kollade faktiskt på vinterridkängor, men kände att jag nog kan få tag på bättre, och framförallt VARMARE i något annat klädsammanhang. Affärer som säljer jobbkläder, typ "Blåkläder", "jobbman" mm brukar ha ett mer lämpligt utbud anser jag. Med dina ord vackert och härligt kan jag bara hålla med!

  SvaraRadera