söndag 29 augusti 2010

Norge mm

Den senaste veckan har jag och min klass, både de svenska och de norska studenterna, varit på maaaassor av studiebesök. De första dagarna har vi besökt olika företag i både Östersund, Oviken, Andra sidan, Öster Övsjö, Kälarne, Västerkälen, Åre och Undersåker. En hel del bussresande med andra ord.

De sista dagarna förra veckan for vi över till Norge och fortsatte med våra studiebesök. Bodde gjorde vi vid havet i den lilla kommunen Flatanger. Ett av studiebesöken gjorde vi till havs. Vi spanade nämligen in en laxodling.

studiebesök på Kraftvärmeverket Jemtkraft i Lugnvik.

Moosegarden
Besök på en fiskodlingsanläggning i Kälarne.

Delikatessföretaget Örtagård Öst i Öster övsjö.
Besökte ett industriområde i Norge där bl.a många företag som var knutna till vindkraft höll till. Vilka kolosser de var. Här är en del av vad som skall bli "benet" till ett vindkraftverk.
Sista studiebesöket gjordes på ett laxodlingsföretag. Vi fick efter den teoretiska genomgången hoppa på en båt och följa med ut till en av "kassarna" i havet där fisken växer på sig innan den slutligen transporteras med båt till slakteriet. Man stod bokstavligen ute i havet...Vid laxkassen hade vi den stora turen att få skåda havsörnar. Lyckades fånga en av dem med kameran!
På hemväg.

Sedan mitt senaste inlägg har vi även hunnit med ett väldigt fint bröllop. Gårdagen tillbringade jag på storsjöbadets relaxavdelning. Detta med anledning av en möhippa till ytterligare ett bröllop nästa helg. Kärlek är grejer det! :-D

5 kommentarer:

 1. ÄNTLIGEN lite uppdatering.. :) Som jag väntat :)

  SvaraRadera
 2. Spännande! Helt klart mer action i dina skoldagar än i mina just nu!

  Blir ju nyfiken hur det blev med den där överarmen också...

  SvaraRadera
 3. Sandra: *gullig* Du får fixa ny du me Sandra! Vill veta hur det går för dig sen borta i Köttsjön! :-D

  metamorphosis: Jo det skiljer nog en hel del. Överarmen har en stiltjeperoid för tillfället. Hoppas du har det bra i skog och skola! :)

  SvaraRadera
 4. Men vad roligt ni verkar haft på skolan då!
  Damn it, man kanske skulle gått den iaf...

  SvaraRadera
 5. Jenny: Studiebesöken var roliga. Vi har undrat om du skulle hoppas på eller inte. Hoppas allt är väl med dig! Kram

  SvaraRadera