söndag 31 maj 2009

Livet sett från en Hängmatta

I fjol fick jag och Anders en hängmatta av Jeanette och David. Idag satte vi upp den.



Även volvosuggan fick njuta av sommardagen efter att ha stått på en loge hela vintern...



Kvällen avslutades med ett besök till Föllinge där vi hämtade min nya bil jag har fått till skänks. Det är en Audi 100 avant turbo disel. Med lite omtanke och sanering kan den bli riktigt bra. Funderar på att bygga om den och regga om den till lätt lastbil också för att sänka skatten. Den som lever få se.

lördag 30 maj 2009

Hoppande sommarhundar

Idag har sommaren anlänt på riktigt! Vi har alla fyra tillbringat dagen i trädgården :-)











Efter hoppandet uppsökte hundarna en varsin väl vald plats i skuggan för att pusta ut.




Nu skall jag och Anders gå och hämta vår volvosugga från 1952 från dess vinterförvaring på en loge! :-) :-) :-)

torsdag 28 maj 2009

Rabarberskörd

Efter jobbet idag repade jag av några blast från rabarberbusken. Därefter sköldes de, hackades och sedan frös jag in dem. Tänkte göra kräm, saft och pajer.

tisdag 26 maj 2009

Världen är bra liten... (+ dressyr på volten)

Idag på jobbet hände en sån där världen är bra liten situation. Jag står i kassan och kikar ut i kön. Och vem får jag se i kön om inte en kompis från Bro! (grannförort till Kungsängen där jag är uppvuxen).

Vi båda blev lika häpna samtidigt. Helt fel person på fel plats liksom. Vi båda utbrister i mun på varandra efter att inte sett varandra på flera år:
"Men vad gör du här!", Båda svarar: "Jag bor här!"

Aja, vi bytte iallafall nummer och kanske ses framöver! Roligt var det!

Väl hemkommen efter en jobbig dag på jobbet begav jag mig ned till stallet. Anders och hundarna passade på att få sig en promenad och följde med de också.

Jag red Guinness i regnet på volten. Det gick bra. Gjorde mycket avsaktningar och igångsättningar. Travade på volten en fjärdedel, halvhalt, sedan sagtade jag av till skritt några steg, därpå trav igen en fjärdedel, halvhalt, igångsättning till trav osv.

Körde även en hel del Hö och Vänsterfattningar på volten från skritt. Galopperade på den öppna delen, ville sagta av till fin samlad skritt direkt efter galoppen på den slutna delen av volten men attans det lyckades krypa in några travsteg ändå... Jag fick till några riktigt lyckade fina kontrollerade fattningar utan travsteg. Det var som sagt flängigare när jag bröt av till trav...

Vidare gjorde jag lite tempoväxlingar, samlad trav, för att sedan vända snett igenom i mellantrav, fånga upp och samla igen innan hörnpasseringen.

Gjorde också en hel del serpentinbågar där jag bakade in avsaktningar till skritt varje gång jag passerade medellinjen, och sedan trav igen och in i nästa båge.

Bredvid ridvolten gick ett gäng spattiga nyutsläppta kor som glatt galloperade till stängslet varje gång jag red förbi den kortsidan... Men hästen var inte nämnvärt besvärad efter ett par passager...

Efter lite ställande jobb och mycket halvhalter och avsaktiningar + igångsättningar blev hon riktigt mjuk och fin, tuggade på bettet och gick fint i form! :-)

Hästabiten är så jäkla mjuk och lyssnar SJUKT mycket för sätet trots att hon är så stor. Jag får det inte att gå ihop! Jag behöver bara sitta till så blir det en halvhalt!



I vinter har jag tränat en hel del på mina skänklar och deras plassering efter kritig för min s.k "grodsits" (dvs att jag trampar ned för mycket med hälarna vilket gör att underbenet/vaden inte ligger kloss intill hästens sidor). Jag tog ett par privatlektioner i höstas och fick i vinterläxa att tänka på skänklarna.

Någon sa att det tar ca två år att arbeta bort en detalj i sin ridning, OM man aktivt arbetar med denna detalj hela tiden... *suck*...

Efter voltarbetet kände jag mig så nöjd så det blev en liten runda i skogen intill byn. En galopp sträcka på en gammal väg vart det visst också... :-)

Ridning är ett livslångt lärande. Ett steg upp i "lärtrappan", och två tillbaka... Det kan gå år, och så plötsligt händer det. Ett litet framsteg. Jag ser fram emot fler privatlektioner nu i vår/sommar. Kanske denna sommar inbringar några myrsteg av utveckling. Jag måste också passa på att säga att dessa få privatlektioner gav mig mer än några år på ridskola i en större grupp!

Är det någon ridmänniska som har några bra tips på självständigt dressyrarbete tas det gärna emot. Jag är, efter så många år på ridskola, super dålig på självständigt markarbete... Ingen bra fantasi, efter åratal av "gör si", "gör så", "ta mer i innertygeln", "ställ lite utåt" osv. Så det kommer bli mer ensamhetsridning på volten hädanefter! Jag MÅSTE utveckla min egen känsla och inkännande!

Så,,, tips motages gärna!



Sov gott och må väl!

lördag 23 maj 2009

Springmeet

Idag åkte jag, Anders, Jeanette, David och hundarna Buick 83 till Optands flygfält. Där hade SHRA (Swedish Hot Rod Asociation) sin årliga bilträff och marknad.

Det var mycket bilar, hojar och folk. Väldigt blandat. Amerikanare, européer, nyare och äldre modeller. Orginal och ombyggt. Något för alla med andra ord! Solen har lyst, men luften var kall. Sommaren har inte riktigt anlänt ännu.

Nu skall vi begé oss ned till stationen för att gilla tillsammans med Jeanette och David. Därefter skall vi åka in och cruisa i Östersund och lyssna på musik i parken!

ME LIKE!
Anders, jag Norma och Silver.



Jag.

Jenatte

Anders spanar in en amazon från 1967? som gått 1400 mil ocj pedant skött. Den hade orginalskyddsplasten kvar på innerdörren och luktade fortfarande nybil!!!



Jenatte och David

Anders och hundarna

Mjölka!

Idag, för första gången i mitt liv fick jag vara med och hjälpa till med mjölkning. Det var jätte roligt, och spännande!


Det är stora ljuver på de där mjölkkossorna!





Dessa kalvarna var väldigt nyfikna, några av kompisarna stod å spanade lite i bakgrunden.

En del kalvarna var lite försiktiga, andra mer framåt, och vissa väldigt gosiga! De ville slickas och slickas. Där kan man tala om sugreflex! Jag fick en liten svart och vit kelgris favorit som jag gärna hade lagt en rem runt halsen på och gått hem med...





Middagsdags för korna.

Min koftärm var väldigt intressant att suga och bita i :-)

måndag 18 maj 2009

Mullrande besök och Långpromenad

J och L lillaklumpen.blogspot.com tog en tur till oss idag. L håller på att ta mc kort och hon är sååååå duktig! Hon frågade om jag ville provköra hennes motorcykel. Jag tackade nej, och insåg senare på kvällen vilket tillit till min balans och simultanförmåga hon måste ha haft! ;-)

Det är roligt när de kikar förbi. Det var också välldans roligt att få åka med en sväng bakom J! :-)



Efter besöket var det lite relaxing, middagsätande, och sedan begav vi oss tillsammans med hundarna ut på en långpromanad. Silver är väldigt intresserad av byns mindre fyfota vänner och fick därför ha sele och långlina idag.
Detta var en märklig björk (heter Bjorsk på jamtska...)





















söndag 17 maj 2009

Raggarna har vaknat ur sina Iden :-)

I helgen var det rock n roll och bilutställning på Torpet i Bräcke. Musiken stod bandet Go getters från V-ås för, och underhållning stod ca 500 glada dansanta bilentusiaster för! Eventuellt en och annan byinvånare också...
Det är en relativt nystartad raggarklubb i Bräcke som ordnade denna super fest, och kanske blir det ytterligare en nästa vår!? Grymt bra ordnat, och platsen var PERFEKT! Fick känslan av gammal folkpark med tombola och kulörta lyktor!

M:s 51:as Kaiser.















Go Getters