lördag 10 oktober 2009

Westernridning

Idag var det Westernridningsdag i grannbyn Österåsen. Jag och A åkte dit och spanade på olika moment. Vi fick se och lyssna både till en clinic, och när westernryttare tränade.

Det var så superballt! Häftiga moment och lugna lydiga hästar. Clinicmannen var urduktig och så spännande att se och lyssna till.

Det är lite annorlunda från den engelska dressyren, men mycket lika också. Sen är jag personligen ganska svag för hela detta med vilda western konceptet med de snygga tränsen, sadlarna, sporrarna, chapsen, hattar osv... :-)

Summa summarum; Riktigt ballt!

4 kommentarer:

 1. Haha, själv är jag mer imponerad av de som är riktigt duktiga på den vanliga engelska dressyren. Men absolut, det är lite kul att se duktiga westernryttare med. Förstås :)

  SvaraRadera
 2. Det verkar så kul med westernridning! Jag har aldrig provat men jag skulle gärna göra det!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Det låter jättekul! Önskar jag fick komma med och teckna. Hästar är så himla vackra..
  Där jag bodde förut, i Västergötland, så hade granngården såna hästar. De var inte kastrerade , och var de snyggaste hästar jag har sett!

  SvaraRadera
 4. Mossfolk: Jag tror många är mest intresserade av sin egen "nisch". Jag har sett många derssyrklinickar, men tyckte det var ballt att för första gången se, och samtidigt höra vad de gjorde och vad de lägger vikt på! :-)

  Susanne och Peppels: Det såg roligt, samlat, lugnt och lydigt ut! En annan sak som tilltalade mig var den "laid back" atmosfären runtomkring banan. Håller med om att det skulle vara roligt att testa på! Kram!

  Christina: Var det "westernhästraser"? som du bodde granne med? Jag tycker också Hingstar är så balla! Om du någon gång får möjlighet att teckna en häst vore det jätte roligt att se den bilden!!! Kraaam!

  SvaraRadera