söndag 14 juni 2020

Hästarna

Petra har börjat att rida  in Lilleman aka Æringi från Norderåsen och då inte broms och styrning sitter perfekt ännu så är det bra att han har några andra hästar med som han kan ta rygg på när han vänjer sig och får mängdträning med att ha Petra på ryggen. Vi har varit ute några gånger och det har gått riktigt fint. 

Sen har jag haft hit hästtandläkare igen. Oddur var superfin i munnen. Kaisa däremot hade tyvärr fått en mindre foderinpackning sedan förra besöket för 11 månader sedan (pga av hake?). Veterinären slipade bort lite hakar / hake? och tog bort den inpackade maten ur det inflammerade "dike" som bildats. För att få bukt med problemet behövs lite mer besök inom en ganska nära framtid för att jobba bort det inflammerade dike där maten har fastnat och annars kommer att packas ner igen och sedan bli större och större. Hon fick också lite smärtlindring och antiinflammatorisk medicin i några dagar. 

Sedan en tid tillbaka har även hästarna sagt fått vänja sig vid att gå på bete. I en övergångsperiod har de både fått hö och betat gräs som stegvis ökat samtidigt som hömängden minskat. 

Nu går de bara på bete i fålla ett. Dagny och Anders gick igår runt och kollade i de andra betesfållorna så att staketet såg bra ut. Inte en enda åtgärd eller isolator behövde bytas ut. Anders gjorde ett så bra jobb med hagarna första gången så de  liksom inte är så mycket bestyr så här i efterhand. 

Jag och Tage var kvar och pysslade och städade lite i stallet. Jag laddar för min årliga storstädning av stallet, men det vill jag vänta med tills semestern. 

Igår kväll gick jag ut för att sätta på hästarna en varsin ny fin flughuva. Oddur vägrade just precis då att bli fångad men Kaisa verkade inte alls ha något emot att ha en flughuva på sig.  


ä


Tage tyckte till en början att det var riktigt intressant att 
kika på vad veterinären gjorde i hästarnas munnar.
Men inte hur länge som helst. Då är det så bra
att kunna slänga fram en dator med lite Bollibompadrake!






Ny för i år är hästarnas nya bromsfälla. 
Vi hoppas att den kan minska beståndet av störiga bromsar 
och göra sommartillvaron för hästarna lite trevligare. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar