måndag 4 mars 2019

Härliga helg

I fredags var det dags för Mars och därmed vårvintern att göra entré. En period som jag har längtat efter. Solen värmer, takdropp, hårda skoterspår, ljusare kvällar och mornar, fågelkvitter. 

Helgen började med fredagspyssel och hemmastök. Därefter for vi till tandläkaren på Frösön. Vi passade på att handla på hemvägen. Tage sitter i vagnen och spanar intresserat och Dagny går med en egen liten vagn och hjälper till. Hon är så hjälpsam och bra att ha med sig på affären. När hon var mindre var hon mycket för att springa bort, men det gör hon inte längre. Hon fick även välja en godispåse inför lördagen. 

När vi kom hem var det dags för middag och fredagsmys i soffan framför en film. 

På lördagen passade vi på att städa en del och på kvällen kom Jeanette, Mikael och Elsy hit på middag. En mycket häftig sak var att Elsy passade på att ta sina första steg under kvällen. Dagny lekte massa tittut och busade med Elsy. 

Söndagsförmiddagen innebar frukost och sommarplanering för att sedan sätta på oss mycket varma kläder (det har blivit kallt igen). Därefter åkte vi alla ner till den lilla ridskolan i Häggenås. 

Dagny fick rida den nya shettisen Mulle. På ridskolan finns tre shettisar. Mulle, Ginza och Bruno. Dagny blev glad när jag berättade att det var dags för ridning igen. Hon fick rida slalom mellan koner, göra halt, jorden runt, sitta damsadel och trava på långsidan. Under tiden passade Tage på att sova i bilen. 

Väl hemma var det sedan dags för mig och Tage att gå på årets första styrelsemöte på föreningshuset.  

Efter det passade jag på att gå en långpromenad med hundarna. Då jag för ovanlighetens skull inte hade med mig en barnvagn så följde jag ett skoterspår som höll på att snöa igen. Det bar! Ganska länge, men tillslut så kunde jag inte urskilja var skoterspåren gick längre och plötsligt bar inte snön längre. Det blev lite svettigt och efter en stund kändes det som att det enda rätta var att vända tillbaka och gå bakspåren tillbaka till vägen igen trots att det inte var så långt hemifrån. 

När vi kom hem hade Anders och Dagny lagat middag. 

Kvällen avslutades med att en väninna kom förbi och instruerade oss i hur tygblöjor fungerar. Vi fick låna två stycken av henne och ett gäng inlägg samt rispapper. Vi har varit ganska skeptiska till detta, men kanske det inte är så krångligt ändå. Mer ekonomiskt blir det ju iallafall om man kör dom mycket (kostar ju lite att kitta upp sig på dom). Vi testar. 

Sammanfattningsvis - vilken superhelg vi haft! 


Dagny hjälper oss med disken. 




Fredagsmys med en film och popcorn. 



Tacolördag med Jeanette, Mikael och Elsy på verandan. 



Ridlektion.









Efter ridlektionen fick barnen hälsa på fåren och ge dom godis. 

Styrelsemöte på föreningshuset för byn.



Dagny tycker om att måla. 

Skoterspårspromenad.







Kan det här med tygblöja vara något för oss? 
Vi får se. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar