söndag 8 november 2020

Hagkoll och stallfix

Hela våren, sommaren och hösten har det hängt över mig. Att jag skulle avsätta tid till att göra den årliga storstädningen av stallet. 

Men så äntligen! Förra lördagen köttade jag på och svettades och lyckades faktiskt bli färdig på en dag! Jag la mig, i ärlighetens namn, på en liiiite mindre pedant nivå i år än vad jag gjorde förr. Då kunde det ta mig flera dagar att städa färdigt.  

Boxarna är i alla fall utskottade, sopade och dammsugna. Grovdammsugare var ett bra inköp. Dammsugna är även boxgaller, fönster, förråd, sadelkammare, och till viss del väggar. Vidare är sadelkammaren städad liksom förrådet. Hinkar och termobarer och sommarbaljan är avkalkade med ättiksprit, diskmedel och vatten samt skurade. 

Boxarna är fyllda med nytt spån. Det är så rent och behagligt i stallet nu. 

I slutet på veckan kom det några dagar med kraftig blåst. Har för mig att de var klass 1 varning på fredagen. En bra sak efter blåst är att gå över hagarna och se så att ingen träd eller kvist har blåst på staketet. Hästarna tycker det är så roligt när vi kommer in och promenerar i deras hage. 

De får faktiskt fortfarande gå i sin sommarbeteshage. Jag tror deras liv ter sig lite roligare att gå och strosa, födosöka, gnaga mm i den stora hagen med öppna beten och blandskog. Så jag drar ut på det lite. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar