lördag 11 juli 2020

Skånesemester

Efter en hel del funderingar fram och tillbaka angående vår planerade skåneresa denna sommar till följd av Corona, så bestämde vi oss tillslut för att åka till mina föräldrar i Skåne. 

Både vi och dom har både levt hyfsat isolerat och vi alla har varit friska länge. Men vi bestämde oss bara någon dag innan och hade inte sagt något till barnen, om resan skulle ställas in, då de fullkomligt älskar att träffa mormor och morfar och att åka till dom. Det var tänkt att de skulle komma upp till oss i våras med tåg men den resan hoppade mamma och pappa över pga Coronan, så det var ett tag sedan vi alla sågs. 

Vi tog den 120 mil långa bilresan i två etapper. När jag slutat mitt jobbpass kl 10 i stan kom familjen och hämtade mig och sen for vi söderut. Barnen var så grymma och fixade resan jättebra! 

En bit utanför Norrtälje i Alunda, samma by som min morfar kom ifrån, stannade vi och hälsade på Winston och Lyxas bedårande valpar som hunnit bli 5 veckor. Det var så roligt och rörande. ❤ 

Sen fortsatte vi till lägenheten i Järfälla där vi spenderade natten innan vi fortsatte med etapp 2 på måndagen. 

Vi har nu varit i Ystad i några dagar och haft det så bra. Barnen och Winston har typ the time of their life! Massa lek i trädgården, besök till stranden och havet, promenader i bokskog, bad, och annat som vi inte brukar att göra hemma. 

Vi äter god mat och njuter av sovmornar när mamma och pappa tar barnen och massa tid tillsammans. 

Skåne och Ystad som ligger i Zon 1 (vi bor i Zon 7) känns som ett annat land i jämförelse med Jämtland. Ett annat landskap, andra grödor, träd och blommor. En helt annan arkitektur. Havet, vita sandstränder, bokskogar, andra rovfåglar, prunkande trädgårdar och massor av små hästgårdar med vita stenhus. 

Sveriges variation är helt fantastisk!  



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar