söndag 6 december 2015

Stall, hund, advent, häst och julgran.

December är här. Julen närmar sig och vintervardagen rullar på. 

Det uthus som tidigare stått på framsidan har Anders nu tömt. Därefter lyfte han upp huset med hjälp av en bildomkraft. Under huset fäste han sedan två stockar. Med hjälp av dessa som medar drog han sedan uthuset bakom traktorn och placerade det utanför stallet. Där skall det nu fungera som hö och spånförvaring till hästarna. Jag ställde även in ett skåp. I detta skåp tänkte jag förvara allt som har med hagbygge att göra. Eltråd, isolatorer, grindhandtag mm. Bakom skåpet står staketstolp. 
Det gamla plankgolvet i boden var inte riktigt brukbart. Det var dessutom en del diesel och motoroljespill på det. Dessa begagnade plank la Anders på högkant och använde dem som golvreglar. Sedan for vi till Föllingesågen och införskaffade nytt golvplank. För att få det extra stabilt pallade vi in lecablock  under golvreglarna. Det blev så praktiskt och bra! Jag är verkligen nöjd! 

När nu julen närmar sig måste ju granen hämtas. 
Vi tog med hundarna och begav oss ut på en liten granhämtartur (från egen mark såklart). 

Vardagen kantas som vanligt av jobb. 
En morgon efter avslutas arbetspass glödde himlen så vackert inne i Östersund. 

Jag och mina hundkompisar bestämde oss för att träffas för gemensamt adventsfika. 
Mitt bidrag till denna mysiga kväll blev Saffranscupcakes. 


Nu i början på december inföll även sista kurstillfället av Noseworkkursen. Vid näst sista tillfället hände något markant med Winston. Det var som att polletten verkligen föll ner! Tidigare har det känts som att han inte riktigt har förstått uppgiften, och jag funderade på om det var hans grej. Jag har ju vant mig med Normas överdrivet exalterade uppträdande inför vilken uppgift / träning som helst, och han har inte riktigt visat samma engagemang, tills näst sista kurstillfället! 

Han hade sådan energi, sådant engagemang och letade de, för oss båda, dolt utplacerade eukalyptusdofterna med nyväckt intresse och fart! 
Winston hade förstått uppgiften och tog sig an den med nyvunnen glädje! 

Hela kursen avslutades med att vi fick göra ett varsitt doftprov (inofficiellt). Hunden får tre minuter på sig att leta bland 20 exakt likadana stängda lådor. En av lådorna innehåller en droppe eukalyptusdoft. Hunden skall markera rätt låda och föraren skall tala om för domaren vilken låda doften gömmer sig i. 18 sekunder tog det för Winston att lokalisera rätt låda och tala om det för mig. Han klarade det galant! Så vid nästa tillfälle som ges skall jag åka och göra ett officiellt doftprov med honom. Hunden måste ha gjort ett officiellt godkänt doftprov för att få börja tävla i Nosework. 
Jag är ju ingen inbiten tävlingsmänniska, men detta prov skall jag absolut göra, så får vi se vad som händer i framtiden på noseworkfronten. När jag fortfarande hade Oddur i Häggenås brukade jag rida tillsammans med en mycket trevlig tjej som lånade en häst. Nu när jag tog hem honom kollade jag om hon kunde tänka sig att bli medryttare hos mig. Hon har kommit och ridit ett par gånger och det känns så bra! Idag tog de en tur tillsammans, den så kallade vinterstigen.  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar