måndag 29 juni 2015

Winston och Norma

När vi for södrut i veckan så fick Winston vara hemma hos Björn och barnen. De har en egen hanhund som heter Jayson. Han ser ut som en liten Labbe med vita tecken och är ett resultat av en lite annorlunda tjuvparning. Nämligen Cockerspaniel - Jämthund. Jayson föddes här i Norderåsen och våra vänner köpte honom vid 8 veckors ålder. Nu är han ett par år gammal och skall strax börja på en agilitykurs med yngsta dottern. 

Winston är så vänligt sinnad mot andra hundar och det gick finfint. Alla i familjen blev förtjusta över hur trevlig han var att ha att göra med. 

Norma fick vara hos våra andra vänner som har hennes goda Berner Sennen kompis Zigge. Även den familjen rapporterade att  det gått finfint att ha Norma. Hon var saknad när vi hämtat hem henne. 

Här hemma har vi njutit av värmen och den vackra sommarbyn i några dagar.

I morse for Anders med Norma till Hammerdal där hon fick stanna några timmar under dagen för att kastreras. 

Vi fick hämta igen en ynklig liten schnauzer för en stund sedan. Hon är ganska medtagen och pipig men har nu kommit till ro i köket där jag håller henne sällskap. Jag märkte att hon blev orolig när jag gick ut, så jag blir nog kvar här i köket idag. 

När vi hämtade henne hade veterinären satt på henne en jättebra body. Den skall hon ha på sig en tid framöver. Tyvärr hände det en olycka på vägen hem (hon fick en del dropp under operationen) så den rullar runt i tvättmaskinen nu.

Att  kastrera Norma har vi funderat på ett tag, men gjorde slag i saken nu när vi skaffat en hanhund. Senaste löpet var ganska jobbigt med grindar, pip och attraktion mellan Norma och Winston. Sedan så börjar ju Norma bli äldre, hon fyller 8 i September, och livmodersinflammation skall tydligen vara den vanligaste dödsorsaken på äldre tikar? Men framförallt har hennes löp blivit utdragna och hon blöder mer nu är när hon var yngre. Löpen har förändrats och de kändes oroande.  Våra pärlor Winston och Norma. 


Winston och Jayson myser framför brasan hemma hos familjen L. 


Nykastrerad ynklig Norma... 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar