torsdag 22 januari 2015

Ridning för instruktör

Ungefär en gång i månaden har min kära stallkamrat tagit hem en ridinstruktör till Häggenås. Dessa instruktörer har alla varit riktigt riktigt bra och tävlar själva på SM och VM-nivå för Sverige. Återigen kan jag konstatera att det var en klockren fullträff att jag köpte mig en Islandshäst för 2 år sedan för Jämtland verkar är lite av Sveriges Islandshästmecka! :-D

I Jämtland finns två gymnasiala utbildningar med Islandshästprofil. Det finns tre riksanläggningar för häst i hela Sverige. Det är Wången, Strömsholm och Flyinge. Wången är riksanläggningen för trav- och islandshästar och ligger här i Jämtland! 

Här finns många proffsiga ryttare enda upp till VM-nivå. Jätte duktiga uppfödare, domare, anläggningar för utbildandet av både hästar och ryttare. Dessutom finns det en riktigt bra och stark Islandshästförening. I somras organiserades föreningen exempelvis Islandshäst SM i Jämtland! 

Till Häggenås kommer islandshästkvinnor från byarna kring Lit för att kunna rida för instruktören som min vän tar hem. Jag har på detta vis träffat massa härliga kvinnor och det är en höjdpunkt varje månad när vi har denna lilla ryttardag i Häggenås. 

Här är två härliga kvinnor på sina fina fuxar Irsa och Mundi. 

En duktig tjej som rider en vacker hingst. 

Helen reder ut Snackens svans innan ridlektionen börjar. 

B och Mundi i djup koncentration

Efter lektionen faller det sig naturligt att jag och Helen stannar kvar och analyserar det som instruktören har sagt. Vad som gick bra och vad vi behöver träna på. 

Som sagt, månatliga höjdpunkter! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar