måndag 23 juni 2014

Opel Kapitän

Under en tid har jag varit sugen på en lite annorlunda veteranbil (vi har ju mest amerikanare). När jag var liten hade min älskade morfar en vinröd liten bubbla med blå motorhuv som han skjutsade runt mig i till olika ko och hästhagar i Roslagen så jag fick klappa djuren.

Mina funderingar gick lite åt att kanske skaffa en egen Bubbla. PV och Amazoner är ju också tuffa bilar... En röd PV vore ju inte helt fel...

För några veckor sedan var vi till våra fina vänner i Haga. Jag fick då låna deras PV för att se om jag trivdes med den. Den var himla gullig.

Jag höll utkik efter olika bilar men så tog vi en tur och skulle kolla på en svart Amazon. Ägarna var inte hemma och då slumpade det sig så att vi gjorde ett spontanfikabesök till vår vän M i Brunflo.

På hans uppfart stod en superhäftig Opel Kapitän! Jag blev kär i denna svarta uppenbarelse. Anders blev också förtjust. Han sålde sin ljusblå Kapitän för några år sedan och ångrar sig fortfarande emellanåt.

Jag frågade sonika om Opeln var till salu. M skulle fundera på saken och ringde upp någon vecka senare. Det skulle bli affär!

Så på vår gård står numera Raggarbilarnas okrönte konung: Min nya GM-kärra!!!

Opel Kapitän årsmodell 1960


Anders är glad åt sin hustrus nya bil.

Det ingick diverse olika tillbehör. Exempelvis denna nickande hund, en rosvas, en Eddie Meduza skiva som satt i stereon, en rävsvans samt en grå, dammig Texacokeps som har legat på hatthyllan i minst 20 år.

Tuffa nybilen! :-)

 
Våra vänners dotter Lilla M gillar också veteranbilar så självklart skulle hon med och åka Kapitän.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar