onsdag 11 juni 2014

Äldreboende ordnar Minnesdans

Idag ordnade Äldreboendet i Lit - Häradsgården (min förra arbetsplats) en Minnesdans för de boende.

I byn Österåsen finns en gammal autentisk dansbana. Personalen hade ordnat rubbet! Ni vet: Kulörta lyktor, chokladhjul, tombola, proffsiga spelmän i bandet Grenslåt. Korv, kaffe, Champis och annat tidstypiskt tilltugg fanns att inmundiga.

Personalen var klädd tidstypiskt och vi som har veteranbilar var tillfrågade att komma och tillhanda ha lite minnesstimulerande pärlor på parkeringen. Jag åkte dit i vår Ford 56:a.

Jag tror att de boende på Häradsgården kommer att somna gott ikväll efter all dans med och utan rullstolar. :-) Galet bra initiativ!!!


2 kommentarer:

  1. Hej, Emma! Tack för fina ord om bl.a. musiken. Det var minst lika kul för oss som spelade. Jag tror många saknar den här sortens musik, dvs. gammaldans och äldre foxtrotar eftersom det sällan eller aldrig spelas i radio. Det var ofta sån här musik som våra äldre dansade till när det begav sig. Kul att det även kom lite yngre publik också och att Ni var uppklädda och körde riktiga, bakhjulsdrivna, bilar. Det hörde ju också till. Och inte minst Häradsgårdens personal som ordnade allt, med Maria Taraldsson och Inger Gustafsson, i spetsen. Hälsningar från oss i Grenslåt gm Lars-Håkan Eriksson!

    SvaraRadera
  2. Jag instämmer i allt du skriver Lars-Håkan! fantastiskt att ni kunde komma och spela. Ni håller en gammal musiktradition levande genom er musik och väckte säkert gamla minnen till liv denna kväll!

    SvaraRadera