måndag 30 december 2013

Oddur (och hans nya träns)

Idag, för första gången på länge, sken solen, det var vindstilla och det har kommit lite ny fin snö.

Oddur har haft en liten vilotid. Jag fick rådet om att det kan vara bra att ställa av unghästar en period. De kan växa mycket av det i knopp och kropp. Vädret som rått sista tiden har ju inte riktigt varit det mest inspirerande heller så det passade på så vis bra.

Idag tog vi dock en ny svängom på ridplan. Vi tränade lugnt, mest i skritt. Vi började med volter, åttor och serpentiner och tränade på halter och att Oddur snabbt skall svara på mina hjälper. Han har blivit lite avtrubbad (av mig) så nu försöker jag få honom mer känslig för mina hjälper igen.

Trots att han nu stått en tid så fanns det inte en antydan till hetsighet / bomb what so ever. Jag är säker på att det står en text under Oddurs mage: "Made for Emma".

Både Oddur och Snacken är väldigt coola. Nisse, min stallvärd, berättade att båda hästarna stod nyfiket nära och granskade honom när han med motorsåg sågade upp de stormfällda stora tallarna i hagen efter stormen Ivar, och att när han var klar och skulle fli upp bitarna på traktorvagnen ville de helst krypa ner i hans ficka av nyfikenhet (särskilt Snacken).

Likaså när han med traktor och snöslunga kör bort all snö på ridplan. Då står båda grabbarna från Råken i hagen men mycket nära ridplan och iakttar vad traktorn håller på med. Så nära att det ibland nästan sprutar snö på dom.

Nu till det hyfsat nya tränset! :-D Svarta djur klär i rött. Norma, min svarta lilla hund är ursnygg i rött och likaså min svarta lilla häst. Så när jag såg att de smarta "Fákur tränsen" i Bio Thane säljs i knallrött så kunde jag liksom inte riktigt få tränset ur huvudet... Materialet Bio Thane behöver inte smörjas som läder utan endast blötas och rengöras i ev. lite såpavatten. Blask-Blask ---> Klart!


Oddur skiner i vintersolen
 
Oddurs snygga Fákurträns


En trevlig duo som möter mig när jag kommer till stallet. Snacken till vänster och Oddur till höger.
 
Oddur från Råken

2 kommentarer:

  1. Fin Oddur! Klart det står made for Emma på magen. Önskar er alla ett riktigt gott nytt år!

    SvaraRadera