torsdag 16 maj 2013

Agilitykurs

Jag och Norma har ju tidigare lekt med agilityhinder.

Jag har ju förstått att sporten har mer grundläggande och djupgående bitar så som exempelvis: Hur man på bästa sätt styr hunden med sin kropp och kommandon. mm mm mm i oändlighet. De som har kommit en bit inom agilityn verkar kunna slipa på detaljer i det oändliga, som i alla sporter.

Vi hoppade på en basickurs nu för det är just där vi vill börja, vid gräsrötterna.

Gårdagens kurs var så rolig och givande. Jag var färdig i huvudet vid kursens slut trots att vi inte tränat på ett enda hinder! :-)

Det vi gick igenom var istället bra och effektiva kampbelöningar där vi skall undvika bytesmedvetenhet genom att låta hunden vinna de flesta lekarna samt ganska ofta slänga iväg leksaken. Vi fick själva locka hunden att komma till nya lekar med oss, och inte springa ifrån för att leka självständig.

Hur vi lär hunden att följa våra utsträckta armar, detta behöver man sedan när man skall visa hunden hur den skall springa banan och ta hindren. Vi fick också träna på framförbyten. Dessa används för att snabbt och effektivt kunna skicka hunden åt olika håll och mot olika hinder så småningom.

Slutligen tränade vi också på kommandot "fram" som sedan skall användas när man skickar hunden mot hindren.

Jag och Norma hade en fantastiskt rolig kväll tillsammans igår!

Här är två äldre bilder på samma tema.

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar