lördag 4 augusti 2012

Skånetrippen

Efter några sköna dagar på Jylland styrde vi Jeepen mot Sverige. Vi tog oss över till ön Fyn, därefter stora beltbron till Själland och slutligen äntrade vi Öresundsbron och kom sedan fram till stugan i Ystad.

Skånedagarna innehöll en massa trevligheter.

Vi umgicks med mina föräldrar, träffade min barndomsvän, besökte Kiviks marknad och dess sluga entreprenörer ;), åt den godaste strömmingtallriken ever i Simrishamn, havsbadade på Österlen, hälsade på vår vän Christine i Klippan. Där träffade vi även andra familjemedlemmar och deras fina hundar Birk och Fayak.

Vi hade även turen att finna ett 50-tals cefé med tillhörande museum i Tomelilla just som de hade en liten bilträff och liveuppträdande. Vi åt jordgubbar, beundrade alla rosor, såg en äkta skånsk cowboy i Sjöbo (en udda grej), körde genom bokskogar som skapade gröna tunnlar över vägen och mös!
En fin barndomsvän. :)


I Ystad fick jag syn på en nedrakad liten dvärgschnauzer. Var såklart tvungen att fråga om jag fick ta en bild på voffen. Ser annorlunda men fint ut.
En plats för måltider vid regnigt väder.


Små bodar vid vägen med självplock och "lägg pengarna i lådan" fanns lite här och var, både i Danmark och Skåne.

Jag på Österlen

Ystad

Österlen


På middag utanför Klippan.

Jämthunden Birk.

Fågelhunden Fayak. Pointer-Vorsteh samt en gnutta boxer.


2 kommentarer:

  1. Så mycket fina sommarbilder! Ystad påminde lite om Visby med alla rosor. Får nog bli en tripp dit någon gång såg jag genast :)
    Och den nedrakade var ju riktigt fin! Smidigt att "bara" köra över med maskin och slippa trimma... fast närapå helgerån för många ;)

    SvaraRadera
  2. mossfolk: Ystad är verkligen en charmig och pitoresk stad, rekomenderas varmt! Ja detta med trimningens vara eller icka vara... Trimmar bl.a en tax som är en DRÖM! pälsen lossnar som smör i solsken. Inte lika roligt att trimma hårömma hundar med "icke trimvänlig" päls... :-/ Dvärschnauzern såg så pigg och somrig ut!

    SvaraRadera