lördag 2 juni 2012

Hårfärgsambilavent

Känner att min hårfärg inte optimal just nu. Det är urtvättad svart med brunröda pigment som lyser igenom i längderna samt en hyffsad utväxt av min ordinare hårfärg a´la den skandivaviska 7:an. Färgen som är mer känd under namnet: musgrått. Denna utväxt kommer även blekas en smula av solen vilket kommer resultera i en skarpare kontrast mellan färgat och ofärgat.

Min plan just nu är att avfärga håret och dra i ett gäng blonda slingor. Jag trivs med det, men har å andra sidan trivts i många olika hårfärger. Mahognyrött med olika svarta och röda slingor är ju sååå snyggt. Letade fram lite olika hårfärgsbilder.
På denna bild syns min ordinarie hårfärg tydligt i luggen, men är blondslingat i längderna. Och så här blir mitt blonda hår om jag inte drar i nya slingor i utväxten.
Här har jag en röd grundfärg med svarta slingor. Mycket snyggt.

Här är en bild från när jag själv inhandlade hårfärg på butiken som på förpackningen hävdade skulle bli mörkbrun (ev med röda inslag?), men som kom ut helt svart. Detta är nog den färg som jag minns känner mig sugen på igen. Blev okey, men inget mer. Av erfarenhet är ändå helt svart hår det billigaste och enklaste sättet att själv upprätthålla ett nyfärgat hår eftersom det är svårt att misslyckas med hemmafärgning av ett helt svart hår. Köper man billigare hårfärg på affären med svart hårfärg så blir det liksom svart.
Här har jag en ljusare brun nyans i hela håret och en mycket blekt lugg. Minns att färgen var häftig precis i början men utväxten syntes snabbt i den blonda luggen och det såg fettigt ut på tre sekunder. Blonda luggen lyfte färgen från att annars varit ganska trist (kedlig på norska), men utväxten spolierade intrycket snabbt. Det övriga håret var så nära i nyans med min riktiga hårfärg att inte utväxten syntes så tydligt vilket var ett stort plus. Nyansen i längderna är för mörsk för att vara ljus och för ljus för att vara mörk i mitt tycke.
Den här hårfärgen var jag så nöjd med! Chokladbrun hårfärg med knallröda slingor. Problemet med denna hårfärg var att de knallröda slingorna ganska snabbt blev råsa! Köpte sedan en djupröd hårinpackning som tog tillbaka det röda pigmentet i slingorna. Det var räddningen för dessa slingor. Minns att jag fick några emo-gliringar med mina ofrivilliga råsa slingor ;) Men känner mig inte helt sugen på knallröda slingor heller.
Här har jag min vanliga hårfärg med med mycket blonda slingor. Jag älskar denna nyans. Lagom blont, ser mkt naturligt ut. Men det finns några nackdelar. När min mörkare nyans växer ut så ser håret snabbt fettigt ut. Det kräver kontinuerliga besök till frissan för nya slingor i hårbotten. jag har försökt att göra blonda slingor själv med hjälp av vänner och det har blvit ruggigt fult ibland, men ett gult resultat istället för blont, eller för blont, eller fläckligt mm.
Här är återigen det mörkbruna håret med röda inslag samt några svarta slingor. Så snyggt! Denna hårfärg lyftes av att använda den röda hårinpackningen med jämna mellanrum.

3 kommentarer:

 1. Jag gillar det blonda (somrigt) men också bilden längst ner, coolt!

  SvaraRadera
 2. Du är snygg i allt!! Men vill tipsa om nåt som jag gjorde hos frizzan sist jag var där, limmade fast knallröda lösslingor, ashäftigt för de håller verkligen färgen! Fattar inte att jag inte gjort det förr iom jag oså försökt som du med lite blandade färger i håret! Det här var så enkelt o faktiskt inte så dyrt heller! :-)

  SvaraRadera
 3. Susanne: ja det är nog mot dessa två alternativ det lutar. Nu är det ett tag sedan jag var blond. Trivs i det, men i överiga också.

  Stjärntrollet: Kan tänka mig att det ger ett mkt bättre resultat! Bra tips, tack! Så roligt när man finner nya aha-lösningar som är så mycket bättre!

  SvaraRadera