måndag 5 mars 2012

Så här tränas polishästar

Trillade över denna intressanta lilla film på youtube.


9 kommentarer:

 1. Ja, visst är det häftigt. De är verkligen häftigt hur trygga hästarna är i de olika miljöerna. Gjorde ett reportage om en polishäst i Stockholm för några år sedan och var då bla på besök i deras stall. Det var kul :)

  SvaraRadera
 2. Vintertass: Man blir imponerad över deras nerver. Vilket roligt repotage det lät som. Det lät ju vettigt att de miljötränas en gång i veckan med diverse miljösvårigheter. Kanske sånt som ridskolehästar (alla hästar?) skulle må bra av. Skulle säkert gagna både hästar och ryttare.

  SvaraRadera
 3. Imponerande! Vi hade en clinic i vår ridklubb för ett par år sedan, då det kom en polis och övade med oss. Jättebra träning för alla hästar... och även för oss ryttare som fick träna på att hålla oss lugna i stissiga lägen.

  SvaraRadera
 4. Karin på FOX: Jag tycker det lät som en mycket god träningsidé / clinic. kanske borde det läggas mer fokus på denna typ av miljöträning på ridskolor? Bra initiativ av Upplands-Bro ryttarförening. (som jag antar hade denna clinic?) Personligen skulle även jag behöva mijöträna mig själv på hästryggen när något "läskigt" händer i miljön runt hästen när jag själv sitter på hästryggen. Det är ju även en bra ryttarövning att få balansen att sitta kvar om/när hästen hoppar till, drar åt sidan, brallar mm.

  SvaraRadera
 5. Björnträning? Eller vad säger du Emma ;)

  SvaraRadera
 6. Karin: Jag har numera utrustat mig med en fårklocka som jag hänger på mig när jag rider ut i skogen! Om den fungerar eller ej (tidigare sjöng jag högt) vet jag inte, men för min hjärna fungerar fårklockan hyffast... :)

  SvaraRadera
 7. Och jag tänker att man bestämt måste ha skaplig balans för att träna polishäst. För även om hästarna är imponerande blir det allt en del skutt och hopp åt diverse håll :)

  SvaraRadera
 8. Så himla bra träning! Vardagsryttarna skulle oså må bra av att träna lite mer störningar som paraplyer, flaggor o presenningar! Jag vill defenitivt träna lite mer sånt på mina pållar iallafall!

  SvaraRadera
 9. mossfolk: Bra balans utan tvekan, så med mer miljöträning, så triggas hästarna till att skutta och bralla mer, och då tränas samtidigt ryttaren till en bättre balans i dessa situationer!

  stärntrollet: håller helt med dig! superviktig träning, och kanske främst med lantishästar som nästan aldrig möter "konstigheter" iform av dessa saker, och då kanske reagerar starkt när de väl gör det. Jag tänker att en häst som står uppstallad på Lidingö, eller Djurgården, eller var som, kanske mer miljötränas lite mer hela tiden i vardagen per automatik?

  SvaraRadera