måndag 25 juli 2011

Mkt jobb i Juli.

Nu under juli har jag arbetat en hel del på mitt sommarjobb, som uska på ett äldreboende. Ett jobb som jag trivs med och som innehåller en hel del "dimensioner". Det kanske alltid är så när man arbetar med sjuka och (utsatta) männiksor.
Iallafall tror jag att jag haft tur och hamnat på en väldigt bra och fin avdelning.

En lite spektakulär grej hände faktiskt i förrgår. Jag låg och läste och ovädret kom närmare och närmare. Jag tänkte för mig själv att nu kan det nog inte regna mer, och då plötsligt var det som att himlen öppnade sig och det fullkomligt vräkte ned över plåttaket. Jag reste mig upp och tittade ut genom fönstret och hundarna följde såklart mitt exempel och ville se vad det var jag spanade på.
Då plötsligt blinkar, eller snarare lyser hela j***a baksidan upp och i exakt samma sekund hörs världens explotion (knall).

Detta gjorde att jag och båda hundarna hoppar till samtidigt i ren spontan rädsla. Jag yrar runt och börjar dra ur kontakter osv och försöker lukta och leta mig till missöden.

Efter en stund kom jag och tänka på elaggregatet till hagen som sitter på baksidan i vårt lilla brunnshus. Jag kontrollerar det och mycket riktigt så har blixtnedslaget slagit ut aggregatet. Hoppas nu att garantin inte gått ut.

I mellantiden får vi låna ett elaggregat av vänner.


Nog om det. Nu idag åker vi iallafall på en minitripp till fjällen. Närmare bestämt till Handöl i Åretrakten med två vänner och deras malanois. I en stuga utan vatten och avlopp skall vi mysa!

I packningen finns såklart min fina kåsa som vår granne gjort! Den är både vacker och god att dricka ur!

Ha det fint trots det ofantligt vidriga och sorgliga som hänt i vårat naboland... :(

2 kommentarer:

  1. Härligt med åskoväder, men lite sådär när det kommer alltför nära.
    Och vilken fin kåsa. Den här årstiden är jag nästan lite avundsjuk på er som har så nära till fjäll.

    SvaraRadera
  2. mossfolk: Jag tycker åskoväder är kymigt,,, speciellt när det är aldeless över en! Men på håll med tända ljus kan det kanske vara lite mysigt... fjällen är en ny upptäkt för mig (sedan ett par år tillbaka), och jag är glad över upptäckten!

    SvaraRadera