lördag 12 mars 2011

Silver hos veterinären.

Det började i morse med att Silver hoppade på tre ben. Vi började inspektera hennes onda ben/tass, och upptäckte då att tassen var röd, varm, svullen.
Då klippte vi bort en del päls för att kunna se bätte och upptäckte då att det även kom sårvätska ur svullnaden mellan två tår. Trampdynorna var också svullna.

Ringde sedan till veterinären (lördag: jourtid).

Dessa tyckte det var bäst om vi kunde komma in idag, då det kändes långt att vänta ända till måndag, och hon hade ju såklart ont eftersom hon hoppade på tre ben. Hon var dock inte så påvärkad på annat sätt.
Silver kom nämligen glatt skuttande på morgonen som hon brukar (på 3 ben). Hon skötte även födointag och (utsläpp) som vanligt.

Här i väntrummet där vi var helt ensamna.

Här väntar en oanandes Silver på sederingssprutan...

... som kickade in efter en stund...

Sedan gick veterinären iväg med Silver i famnen. När hon kom tillbaka hade hon rakat bort håret på den svullna tassen. Däremot hade hon inte hittat något skär- eller sticksår. Inte heller något föremål satt fast i tassen. Troligtvis handlar det om en inflammerad hårsäck.

Nu skall stackars Silver bära tratt tills såret har tömts och läkt. Pga det "svåra" stället mellan tårna gick det inte att sätta ett drenage. Vi skall själva tvätta det och pressa ur sårvätska några gånger dagligen.
Hon skall dessutom äta smärtstillande och antiinflammatorisk i 7 dagar.

Silver fick beröm av vetten över sin vänlighet, sitt lugn och sin braiga fysik... :)

Hoppas hon tillfriskar snart!

13 kommentarer:

 1. Lilla tussan då... Aldrig kul när ens älskade måste till vetten. En massa hundben oh kärlek från oss!

  SvaraRadera
 2. Pinnen: Tack för de värmande orden! ska ge henne en tuggis imorgon då hon förhoppningvis är piggare än nu ikväll efter sederingens eftersläpande.

  SvaraRadera
 3. Billigt och bra med jourtid. Inte alls. Trubbel med tassar är inget kul... vi har ju tyvärr en viss rutin på det (fast hösten och nästan hela vintern var det riktigt bra!) Hoppas att hon bättrar på sig snabbt!

  SvaraRadera
 4. mossfolk: Va härligt att Lurvigs tassar har varit bättre under hösten och vintern. Men va segt att de är ett återkommande problem. De är ju ganska nödvändiga i alla lägen liksom. Silver verkar vara sig själv igen så här dagen efter, förutom tassen som inte är som den ska. Igår hade hon nog sviter efter sövningen mm.

  SvaraRadera
 5. Men stackars lilla Silver. Vad ynklig hon ser ut med tratt....

  SvaraRadera
 6. JOhanna: Ja, helt förtjust i tratten är hon inte... S:et...

  SvaraRadera
 7. Stackars Silver. Tur att hon har så bra ägare som åtgärdar det direkt! :) Hoppas hon kryar på sig snabbt! Kram

  SvaraRadera
 8. Stackars Silver, tratt är verkligen inte roligt.
  Tur i oturen att det inte var ett skärsår i alla fall. Hoppas att hon snabbt blir bra och slipper eländet runt halsen!

  SvaraRadera
 9. Christine: Det kändes svårt att skuta på det då hon hoppade på tre ben... Vilken tydligen vetten också tyckte lät obra. Tack för omtanken!

  Christina: Tratten finner hon sig i, men den är inte poppis. Hon är redan idag, 2 dagar efter besöket, så mycket bättre! Tassen är inte alls lika svullen längre och hon äter gärna tabletterna (som jag myglar in i korvbitar...)

  SvaraRadera
 10. Härligt att det går åt rätt håll!

  SvaraRadera
 11. Sänder krya på dig hälsningar från oss..
  Svärsyrran Nina med familj

  SvaraRadera
 12. Hoppas Silver blir bättre snart! Önskar både jag och "sonen" Liston

  SvaraRadera
 13. Nina: Tack! (hon återställdes snabbt)

  Matilda: Tack! Hon blev frisk snabbt.

  SvaraRadera