lördag 4 december 2010

Julmarknad på Jamtli

Denna helg har Jamtli sin återkommande och traditionella julmarknad. Jag och Anders hade klätt oss till tänderna då dagen var kall.

Vi strosade runt och insöp julstämningen samtidigt som vi vände och pillade på saker som kanske var av intresse.

Knallarna stod i de små trästånden med pälsar och frostnupna kinder. Jag tyckte lite synd om dem eftersom det var så himmelens kyligt idag...

En vacker mistel...

Halmproduktsförsäljaren hade verkligen lyckats med sin säljhörna. Alla halmbockar, halmhästar, julkärvar, kransar och mistlar var stiligt utplacerade. Svärfar hade beställt 4 kärvar om det fanns några, så vi blev glada när vi fann denna lilla välexponerade hörna (med kärvar)!
Utöver hemstickade raggsockor föll vi för denna lilla krans som nu pryder ytterdörren. Det fanns även väldigt vackra pyntegröntskransar med olika utsmyckningar, men denna kan vi ju använda från år till år... Oj va ekomoniskt tänkt! ;-)

Denna lilla tygpåse var bara oemotståndlig för mig. Kan ju användas som mobilfodral (som jag saknat), eller som minibörs de gånger jag inte vill släpa med min enorma plånbok.

Slutligen investerade jag i tovade ullsulor. En speciell finess i dessa är att det är näver inbakat i ullen som tydligen har förmåga att stänga ute kylan ytterligare. No more cold feets!

5 kommentarer:

 1. Vilka klipp! :-)

  Ser supermysigt ut på julmarknaden som ni var på. Jag har inte varit på någon ännu, men jag ska.:) Jag har en tardition med sonen; varje år köper vi en ny tomte på en julmarknad till vår tomtesamling.

  Önskar dig en trevlig andra advent!

  SvaraRadera
 2. Härligt med julmarknad - och den där börsen kändes verkligen väldigt mycket som du!

  (om du ngn gång får behov av en bärsele kan jag tipsa om att de finns i tyg med old school tatueringar...)

  SvaraRadera
 3. Susanne och Pebbels: Vilken trevlig samling tomtar det lär ha blivit, med julmarnadsminnen bakom sig. En trevlig tradition!

  metamorphosis: I lööööved börsen! Tack för tipset med bärselen, även om det inte är aktuellt. Kommer att ha den i åtanke... ;-D

  SvaraRadera
 4. Ja, Jamtli är ju så mysigt. Vi var där under söndagen, och mös :) Alla vackra nordsvenskar, getter och slädhundar och snön och julstämningen och dofter och ja...

  SvaraRadera
 5. Johanna: Jamtlis julmarknad har blivit lite av årlig tradition för oss. Finns många fynd att göra, och framförallt insupa stämmningen som du säger!

  SvaraRadera