torsdag 24 maj 2018

Semester i Härnösand

Efter att ha haft sjukstuga här hemma var vi inte helt säkra på hur det skulle bli med den inplanerade minisemester till Härnösand. Vi hade fått låna lägenhet av Anders syster och våra vänner hade lovat att passa hästarna så när vi kände oss ganska kry bestämde vi oss samma dag för att åka i allafall. 

Och det var tur för vi fick en mycket solig och trivsam minisemester tillsammans. Det var så skönt att komma bort och det kändes så bra att komma hem igen. Eventuellt är det bara denna resa vi gör i år då vi behöver / vill prioritera saker här hemma.  

Vi var runt och spanade in Härnösand och åt god mat på en uteservering vid vattnet. Vi tog en biltur över höga kustenbron och ut till höga kusten. Där blev vi av en slump bjudna på kaffe hos en mycket sympatisk konstnär och fick spana in hans utställning. Det visade sig också att vi hade gemensamma vänner i Lycksele. På denna trivsamma plats dök det upp en resande säljare från Skåne. Och han visste vem min kusin i Ängelholm var då även han var hemmahörande där. Sverige är litet. 

Vi har besökt ganska många olika lekplatser och ätit en och annan glass (baddla som Dagny säger). Samt njutit av så mycket vacker lummig storslagen natur och pittoreska byar. Vi blev även förtjusta i Härnösand som var en mycket vacker stad. En lite vemodig klang var kanske alla de otaliga hus som skulle behövt en handpåläggning runtomkring i byarna och framförallt några liter färg samt alla affärslokaler som gapade tomma inne i Härnösand. Vi upplevde en skillnad i dessa avseenden mellan Ångermanland och Jämtland, och ställde oss frågan; vad beror det på? 

På hemvägen stannade vi också till på ett jättetrevligt nostalgiloppis och servering i Viksjö några mil utanför Härnösand. En glad överraskning. 





























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar